Skip to main content

«Διπλό» του Απόλλωνα Σμύρνης και στο «Αλκαζάρ»

Ο Απόλλωνας Σμύρνης πέρασε νικηφόρα με 1-0 από το «Αλκαζάρ» επί της ΑΕΛ, στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής.

Η αθηναϊκή ομάδα μετρά συνολικά πέντε επιτυχίες στο φετινό πρωτάθλημα, απ΄ τα οποία τα τέσσερα (συνεχή μάλιστα) κατακτήθηκαν μακριά από τη Ριζούπολη, κάτι που είχε να συμβεί από την περίοδο 1994-95.

Ο Απόλλωνας έφτασε στους 18 βαθμούς, ενώ η ΑΕΛ παρέμεινε 13η και προτελευταία, χωρίς νίκη στην έδρα της, όπου μετρά τέσσερις ήττες.

Μόλις στο 2ο λεπτό, όταν σε αντεπίθεση ο Μαρκ Φερνάντεθ σούταρε από αριστερά και υποχρέωσε τον Μπάγιτς να επέμβει σε δύο χρόνους για να αποκρούσει. Στο 29΄ ο Απόλλωνας είχε νέα ευκαιρία, όταν ο Μπαξεβανίδης σέντραρε και ο Ντάουντα άγγιξε την μπάλα, τόσο όσο να αποτρέψει τον Μουνιέ, που είχε πεταχτεί για να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι.

Στο πρώτο ημίχρονο η θεσσαλική ομάδα είχε μόνο μια αξιόλογη ευκαιρία, στο 41ο λεπτό, όταν ένα σουτ του Ντουρμισάι με καλές προϋποθέσεις έφυγε άουτ.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το δεύτερο μισό του αγώνα, με την ΑΕΛ να έχει μια φλύαρη κυκλοφορία και τους φιλοξενούμενους ιδιαίτερα απειλητικούς.

Στο 73΄ και σε αντεπίθεση του Απόλλωνα ο Ντάουντα έδωσε από το ύψος δεξιά του στον Τσιλούλη, ο οποίος πλάσαρε τον Μπάγιτς κι έκρινε τη μοίρα του αγώνα,  αφού στο 90΄+1 ο Τρούγιτς απέτυχε να ισοφαρίσει.