Skip to main content

Τένις: Ο Μάρεϊ δίνει το σήμα για αγώνα εναντίον του παράνομου στοιχήματος

«Το τένις θα έπρεπε να κάνει περισσότερα για να προστατεύσει, πάνω απ΄ όλα τους νέους, από τον κίνδυνο του παράνομου στοιχηματισμού».

Αυτό δήλωσε ο Άντι Μάρεϊ, ο κορυφαίος τενίστας στο Ηνωμένο Βασίλειο, σχολιάζοντας το σκάνδαλο των στοιχημάτων που ενέσκηψε και στο χώρο του δικού του αθλήματος.

«Όταν εμφανίζεται κάποιος με ένα ορισμένο ποσό χρημάτων κι εσύ είσαι πολύ νέος, είναι εύκολο να υποπέσεις σε λάθος» υπογράμμισε ο Μάρεϊ μετά τον πρώτο αγώνα του στο Open της Αυστραλίας. 

Η αναφορά στη νεαρή ηλικία έχει να κάνει και με τις χθεσινές αποκαλύψεις του Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος παραδέχθηκε ότι προσεγγίστηκε το 2007 στην Αγία Πετρούπολη για μια «κομπίνα», την οποία ωστόσο απέρριψε.

«Σε μένα δεν έφτασαν ποτέ τέτοιες προτάσεις, αλλά σε αυτόν τον τομέα πρέπει να είμαστε ενεργοί και όχι παθητικοί: να προλάβουμε, να πάμε να μιλήσουμε με τους παίκτες και όχι να περιμένουμε να διαβάσουμε τέτοια πράγματα στις εφημερίδες» συνέχισε ο Μάρεϊ.

«Πρέπει να εκπαιδεύσουμε τους αθλητές από τα 15 χρόνια τους και να τους εξηγήσουμε ότι ένα τέτοιο βήμα βλάπτει όλη τη σταδιοδρομία τους, καθώς και το άθλημά μας» κατέληξε ο εκ των κορυφαίων αθλητών του πλανήτη.