Κρίση χρέους στην Ευρωζώνη

STREAM
Ενεργό:1665ημέρες| Ενημερώσεις:6934

Ντράγκι: Απαραίτητες οι μεταρρυθμίσεις για τη συνοχή της Ευρωζώνης

27/11/2014 - 16:11

Κάθε αποτυχία οικονομικών μεταρρυθμίσεων θα μπορούσε να βλάψει την «ουσιαστική συνοχή» της Ευρωζώνης, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, απευθύνοντας μία ακόμη προειδοποίηση προς τους πολιτικούς ηγέτες.

 
 
Συνεχής κάλυψη...
25/11/2014 - 18:51VIDEO

Προειδοποιήσεις για αλλαγή του επενδυτικού κλίματος και άνοδο της αβεβαιότητας απευθύνει προς την Ευρωζώνη ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Αιτία ο κίνδυνος ύφεσης ή αποπληθωρισμού που απειλούν την οικονομία των 18. Ο ΟΟΣΑ προβλέπει ότι δε θα υπάρξει «ουσιαστική βελτίωση στο άμεσο μέλλον», καθώς οι ελλειμματικοί προϋπολογισμοί σειράς ευρωπαϊκών χωρών και η αναιμική ανάπτυξη αποτελούν σαθρές βάσεις για πραγματική αλλαγή της εικόνας. Ο ΟΟΣΑ προειδοποιεί ότι όλα αυτά μπορεί να μεταφραστούν σε αύξηση του κόστους δανεισμού για τα μέλη της Ευρωζώνης.

EURONEWS
21/11/2014 - 12:03ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, διαβεβαίωσε ότι η κεντρική τράπεζα είναι έτοιμη να επεκτείνει τα προγράμματα αγοράς περιουσιακών στοιχείων, εάν ο πληθωρισμός δεν δείξει σημάδια ανάκαμψης και ταχείας επιστροφής κοντά στο στόχο του «κάτω, αλλά πλησίον του 2%». «Θα συνεχίσουμε να ανταποκρινόμαστε στις ευθύνες μας. Θα κάνουμε ό, τι πρέπει για να αυξηθεί ο πληθωρισμός και οι πληθωριστικές προσδοκίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τηρώντας την εντολή της σταθερότητας των τιμών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντράγκι, μιλώντας σε τραπεζικό συνέδριο.

REUTERS
Φόρτωση...