Μουσικό ταξίδι «Στις γειτονιές του κόσμου…»

Καλλιόπη Βέττα και Χάικ Γιαζιτζιάν στο Half Note, στις 21 και 22 Απριλίου
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017 09:00

Αναζητώντας τη μουσική τους έκφραση μέσα από την κατάργηση του χρόνου και των γεωγραφικών συνόρων, η Καλλιόπη Βέττα και ο Χάικ Γιαζιτζιάν, για πρώτη φορά μαζί, θα ταξιδέψουν το αθηναϊκό κοινό «Στις γειτονιές του κόσμου…», για δύο μόνο βραδιές, στο Half Note (Τριβωνιανού 17 - Μετς), την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Απριλίου, στις 10.30 το βράδυ.

Το έθνικ συναντά τις αυτοσχέδιες συλλήψεις σε αυτό το μουσικό ταξίδι, που περνά μέσα από οικείες μνήμες, αλλά και από πρωτόγνωρα και ασυνήθιστα ηχητικά μονοπάτια. Συγκινήσεις και αισθήματα που κατακλύζουν την ατμόσφαιρα, ήχοι φυσικοί και ηλεκτρικοί, φωνές ιδιαίτερες και αισθαντικές συναντιούνται σε αυτήν την ευρηματική παράσταση.

GIANNIS RENESIS

Photo Credits : Giannis Renesis

Με βαθιά συναισθηματικές ερμηνείες

Με τη φωνή της να πάλλεται με έναν ιδιαίτερο συγκινησιακό τρόπο και τις βαθιά συναισθηματικές της ερμηνείες, η Καλλιόπη Βέττα συγκινεί το κοινό της. Έχει συνεργαστεί με τους Nicola Piovani, Loreena McKennitt, Philippe Eidel, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη, Charles Dutois και άλλους κι έχει μια σημαντική - σε αριθμό και περιεχόμενο - δισκογραφία, καθώς και συμμετοχές σε διεθνείς συλλογές. Η μακρόχρονη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη είχε σαν αποτέλεσμα, το 2016, να κυκλοφορήσει το cd - βιβλίο, με τίτλο «Στους δρόμους του Μίκη», με τραγούδια και επιμέλεια του συνθέτη.

Ανοίγοντας νέους μουσικούς δρόμους

Γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ο Χάικ Γιαζιτζιάν ζει και εργάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Η καταγωγή του, οι καταβολές και οι παιδικές του μνήμες, μπολιασμένες από τον πολιτισμό της Ανατολικής Μεσογείου, τον οδήγησαν στο να υφάνει την τεράστια μουσική παράδοση της Αρμενίας και της Μέσης Ανατολής με τους μουσικούς ιδιωματισμούς της Δύσης και, διαλέγοντας τα πιο δυνατά στοιχεία των δύο κόσμων, να φτάσει τη μουσική του σε υψηλά επίπεδα δημιουργικότητας. Εξερευνά τους τόπους του αυτοσχεδιασμού και των σολιστικών αναζητήσεων με το ούτι και τη φωνή του, ανοίγοντας νέους δρόμους σε μια μουσική που, όσο ορίζεται γεωγραφικά, τόσο παγκόσμια είναι ταυτόχρονα.

Συντελεστές
Γιάννης Κιριμκυρίδης: πιάνο, Τάσος Πούλιος: κανονάκι, Γιώργος Κοντογιάννης: λύρα - κρουστά.

Πληροφορίες
Half Note Jazz Club: Τριβωνιανού 17, Μετς - Αθήνα, τηλ. κρατήσεων: 210 9213310. Τιμές εισιτηρίων: Α’ ζώνη: 20 ευρώ, Β’ ζώνη, 15 ευρώ, μπαρ: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Seven Spots, Reload, Media Markt, βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή