Μοσκοβισί: Θα συνεχίσω να ρίχνω «γέφυρες» ανάμεσα σε Αθήνα και Βρυξέλλες

«Αδιανόητο να σκεφτούμε την Ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα στον πυρήνα της»
Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017 11:34
UPD:11:40
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ εξήρε το θάρρος που έχουν επιδείξει οι Έλληνες.

«Είναι αδιανόητο να σκεφτούμε την Ευρωπαϊκή Ένωση, και την Ευρωζώνη χωρίς να έχει στον πυρήνα και στην καρδιά της την Ελλάδα» δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, κατά την παρασημοφόρησή του με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος του Φοίνικος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

«Η Ελλάδα είναι και θα είναι σημείο αναφοράς για όλους εμάς στην Ευρώπη» ανέφερε ο κ. Μοσκοβισί, ενώ εξήρε το θάρρος που έχουν επιδείξει οι Έλληνες.

«Η Ελλάδα είναι λίγο σαν τον Φοίνικα θεωρώ, είναι μία χώρα που έχει επιδείξει πολύ μεγάλο θάρρος. Το επιδείκνυε πάντα και συνεχίζει να το επιδεικνύει μέσω των ηγετών της», είπε.

«Θα ήθελα για άλλη μία φορά να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε προς αυτή την κατεύθυνση» συνέχισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, διαβεβαιώνοντας ότι ο ίδιος από την πλευρά του θα συνεχίσει «να ρίχνει γέφυρες ανάμεσα στην Αθήνα και τις Βρυξέλλες φυσικά, αλλά και ανάμεσα στην Αθήνα και στο Παρίσι».

«Πάντα έτρεφα και θα τρέφω βαθύτατα αισθήματα φιλίας για την Ελλάδα, αλλά θα είμαι ένας φίλος απαιτητικός που θα βρίσκομαι πάντα στο πλάι της χώρας σας», κατέληξε ο κ. Μοσκοβισί.

Από την πλευρά του ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του κ. Μοσκοβισί «ως προς την υπεράσπιση της ενότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του σκληρού πυρήνα της, της Ευρωζώνης», ευχαριστώντας τον για την «πολύ θετική» του στάση απέναντι στην Ελλάδα.

«Αποτελεί κοινή πεποίθηση στην Ευρώπη ότι η διακινδύνευση της θέσης της Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης είναι διακινδύνευση της ενότητας της ίδιας της Ευρωζώνης. Επομένως, συμβάλλοντας προς αυτή την κατεύθυνση στην ουσία συμβάλλετε στην ενότητα της Ευρωζώνης και, επομένως, ασκείτε στον ύψιστο βαθμό τα καθήκοντα τα οποία σας έχουν ανατεθεί», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Δημοφιλή