Ν. Τόσκας: Δεν πρέπει να επηρεαστούν αρνητικά οι μισθοί των ενστόλων

Σάββατο, 14 Ιανουαρίου 2017 17:17
UPD:20:08
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ
Eρωτηθείς αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ενστόλους, ο κ. Τόσκας απαντά ότι υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο, σε κάποιες από τις οποίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αντιρρήσεις και γίνεται συζήτηση.

Τη θέση ότι δεν πρέπει να επηρεαστούν αρνητικά οι μισθοί των ενστόλων εκφράζει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών. 

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα υπάρξει νέο μισθολόγιο για τους ενστόλους, ο κ. Τόσκας απαντά ότι υπάρχουν προτάσεις από το υπουργείο, σε κάποιες από τις οποίες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αντιρρήσεις και γίνεται συζήτηση.

«Πιστεύουμε ότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας δουλεύουν σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες, ειδικά τώρα με το προσφυγικό, που έχουμε και πολλές μετακινήσεις προσωπικού στα νησιά, δεν θα πρέπει να επηρεαστούν οι αμοιβές τους. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Οικονομικών και πιστεύω ότι δεν θα επηρεαστούν αρνητικά οι αμοιβές τους» προσθέτει.

Σχολιάζοντας την πρόσφατη κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την κατάσταση στα Εξάρχεια, ο κ. Τόσκας απαντά ότι «μέσα σε τέσσερις ώρες δεν λύνονται καταστάσεις που έχουν συσσωρευτεί εδώ και 40 χρόνια και τις οποίες υπέθαλπαν προηγούμενες κυβερνήσεις, γιατί έσπρωχναν κάτω από το χαλί των Εξαρχείων τα προβλήματα, χωρίς να ενδιαφέρονται πραγματικά για τους κατοίκους και την περιοχή».

«Ο κ. Μητσοτάκης ήταν μέλος προηγούμενων κυβερνήσεων. Γιατί όσα λέει δεν τα εισηγήθηκε και δεν τα εφάρμοσαν τότε;» ρωτά.

Ο κ. Τόσκας χαρακτηρίζει το ζήτημα των Εξαρχείων αρκετά περίπλοκο, σημειώνοντας ότι «εμείς τολμήσαμε και αρχίσαμε την εξουδετέρωση των κυκλωμάτων της αλβανικής μαφίας των ναρκωτικών, που είχε σχέση με μπαχαλάκηδες, μειώθηκαν τα ναρκωτικά μέσα στα Εξάρχεια και στη συνέχεια προσπαθούμε να ελέγξουμε και αυτές τις ομάδες, για τις οποίες δεν υπήρχε καμία ενέργεια τόσα χρόνια».

Σε ερώτηση «για τους αναρχικούς, οι οποίοι απλώς θέλουν να έχουν έναν χώρο έκφρασης και δραστηριότητας», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη απαντά: «Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με εκείνους του ανθρώπους που έχουν διαφορετική ή και αντιδιαμετρικά άλλη άποψη με τις απόψεις τις δικές μας και οι οποίοι θέλουν να έχουν τον δικό τους χώρο συνεννόησης, διαλόγου και επικοινωνίας. Ομως δεν θέλουμε χώρους όπου μπορεί να γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, να υπάρχουν βία και όπλα».

Για τη σύλληψη της Ρούπα, ο κ. Τόσκας επισημαίνει έχουν βρεθεί σημαντικά στοιχεία, αλλά μπορεί να βρεθούν σημαντικά περισσότερα, γιατί ένα μεγάλο μέρος των πειστηρίων δεν έχει ακόμη εξεταστεί, όπως είναι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, στικάκια κ.λπ.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που δημιουργήθηκε με την κακοκαιρία σε χώρους φιλοξενίας προσφύγων, ο κ. Τόσκας σημειώνει ότι θα εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει για ανάλογες περιπτώσεις η νομοθεσία, ακόμα και επιτάξεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός προαναγγέλλει παράλληλα μείωση στο μισό των χρηματικών προστίμων από κλήσεις, με εξαίρεση την παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη και την οδήγηση υπό την επήρεια μέθης.

Αναφέρει, τέλος, ότι η εγκληματικότητα έχει μειωθεί τόσο στο σύνολο της χώρας όσο και στην Αθήνα και στη Δυτική Αττική, ειδικά όσον αφορά στη διακίνηση ναρκωτικών και στις μεγάλης κλίμακας ένοπλες ληστείες.

Σχολιάζοντας τις αναφορές του υπουργού για τους ενστόλους, ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό τους.

Δημοφιλή