Προβλημάτων συνέχεια από τον χιονιά και τον παγετό

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017 00:15
UPD:00:24
Eurokinissi/ΜΠΟΥΡΛΗΣ ΝΤΙΝΟΣ

Φωτογραφία από τον Βόλο.

Προβλήματα -κυρίως στις μετακινήσεις- στα κεντρικά, δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά συνεχίζουν να καταγράφονται από τον χιονιά, τον παγετό και τις χαμηλές θερμοκρασίες, με την κατάσταση πάντως σταδιακά να βελτιώνεται, χάρη και στην υποχώρηση της κακοκαιρίας.

Την Τετάρτη, χιονόπτωση έπληξε τη Λάρισα από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, με τη θερμοκρασία να κατρακυλά στους -7 βαθμούς και τις μετακινήσεις να διεξάγονται με δυσκολία. Στον Βόλο, το χιόνι έφτασε μέχρι τη θάλασσα. 

Τους 40 πόντους ξεπέρασε το χιόνι και στα Τρίκαλα, με την κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες ακόμα και στο κέντρο της πόλης.

Έντονα ήταν τα προβλήματα από τις χιονοπτώσεις και τον παγετό στη Λαμία, ενώ στο Καρπενήσι το χιόνι έφτασε σχεδόν τα 25 εκατοστά.

Στην Ήπειρο, το χιόνι ξεπέρασε τους 40 πόντους στις πόλεις των Ιωαννίνων και της Άρτας. Σοβαρά προβλήματα προκλήθηκαν στους οδικούς άξονες.

Στα λευκά ντύθηκαν το Αγρίνιο, το Μεσολόγγι  και η Ορεινή Ναυπακτία, ενώ απομακρυσμένα χωριά αποκλείστηκαν εξαιτίας των χιονοπτώσεων στην Κέρκυρα.

Στη Λέσβο, κατέρρευσε από το βάρος του χιονιού η στέγη του ιστορικού Αναγνωστηρίου Αγιάσου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑ

Η στέγη του ιστορικού «Αναγνωστηρίου» κατέρρευσε υπό το βάρος του χιονιού.

Σε Σκόπελο και Αλόννησο, αγώνα δρόμου πραγματοποίησαν οι αρμόδιες αρχές για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης, καθώς περιοχές των δύο νησιών, παρέμεναν χωρίς νερό ακόμη και το βράδυ της Τετάρτης. Προτεραιότητα των αρχών, η διάνοιξη των δρόμων, αλλά και ο απεγκλωβισμός ατόμων από αποκλεισμένες περιοχές στα δύο νησιά.

Την Τετάρτη, η Θεσσαλονίκη παρέλυσε, καθώς το χιόνι σε αρκετούς δρόμους μετατράπηκε σε πάγο, με τα σχολεία στην πόλη να παραμένουν κλειστά έως και την Παρασκευή.

Δημοφιλή