ΕΕΤ: Ξεπέρασαν τα 15 εκατ. ευρώ οι πληρωμές με χρήση της «MyBank» στην Ελλάδα

Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017 12:41
UPD:12:45
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Ξεπέρασαν τα 15 εκατομμύρια ευρώ οι πληρωμές με χρήση της “MyBank” για αγορές ηλεκτρονικού εμπορίου στην Ελλάδα,

Η υπηρεσία έχει αναπτυχθεί ευρέως σε όλη την Ελλάδα από τις αρχές του 2017 και σήμερα διατίθεται από τέσσερις τράπεζες μέλη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ): Τράπεζα Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Alpha Bank, Τράπεζα Eurobank-Ergasias.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 67.500 πληρωμές στις συνολικά 20 επιχειρήσεις που αποδέχονται την υπηρεσία πληρωμών MyBank στο ηλεκτρονικό τους κατάστημα. Η μέση μηνιαία αύξηση του αριθμού των συναλλαγών ανέρχεται σε 55% και η μέση αξία της κάθε πληρωμής στα 220 ευρώ.

«Σε μια δύσκολη συγκυρία για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα οι τράπεζες-μέλη μας έλαβαν μια στρατηγική απόφαση ενίσχυσης των πληρωμών σε περιβάλλον ηλεκτρονικού εμπορίου προσφέροντας ασφαλείς, γρήγορες και χαμηλού κόστους υπηρεσίες πληρωμών σε καταναλωτές και επιχειρήσεις της χώρας μας», ανέφερε η γενική γραμματέας της ΕΕΤ Χαρούλα Απαλαγάκη.

«Η ελπιδοφόρα ανάπτυξη της υπηρεσίας MyBank στην Ελλάδα δείχνει ότι η λύση μας ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγοράς από πλευράς αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ταχύτητας. Η MyBank προσφέρει μία απρόσκοπτη εμπειρία στον χρήστη, η οποία την καθιστά ιδανική για πληρωμές τόσο σε εθνικό επίπεδο όσο και σε ολόκληρο τον Ενιαίο Χώρο Πληρωμών σε Ευρώ (SEPA)» δήλωσε ο John Broxis, Διευθύνων Σύμβουλος της MyBank.

Οι ηλεκτρονικές πληρωμές της «MyBank» διατίθενται επί του παρόντος σε επιχειρήσεις εγκατεστημένες σε τέσσερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Βέλγιο, Γαλλία, Ελλάδα και Ιταλία.

Σχολιασμένα