Skip to main content

Τα κρούσματα αυξάνονται ξανά στην Ταϊβάν

Η Ταϊβάν ανακοίνωσε 583 νέες τοπικές μολύνσεις Covid-19 την Πέμπτη. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή ημερήσια αύξηση, υποδεικνύοντας ότι τα χαλαρά μέτρα του lockdown που είχαν επιβληθεί πριν από περισσότερες από δύο εβδομάδες μέχρι στιγμής δεν κατάφεραν να ανακόψουν την πρώτη σημαντική τοπική έξαρση της χώρας.

Η χώρα ανακοίνωσε 364 νέα τοπικά μεταδιδόμενα επιβεβαιωμένα κρούσματα, καθώς και 219 ακόμη από τεστ που βρίσκονταν σε εκκρεμότητα.

Οι λοιμώξεις περιλαμβάνουν ένα νέο cluster 34 μολύνσεων μεταξύ μεταναστών εργαζομένων στο Μιαολι, μια κομητεία περίπου 120 χλμ νοτιοδυτικά της Ταϊπέι. Προηγουμένως, οι περισσότερες λοιμώξεις είχαν εντοπιστεί στην πρωτεύουσα.

Περίπου μια εβδομάδα μετά την έξαρση της πανδημίας στην κοινότητα, στις 11 Μαΐου, οι υγειονομικές αρχές επέβαλαν περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός ορίου στις κοινωνικές συγκεντρώσεις σε 5 άτομα στους εσωτερικούς χώρους και 10 άτομα στους εξωτερικούς χώρους, υποχρεωτική μάσκα έξω από τα σπίτια και το σχολείο.

Ωστόσο, δεν υπάρχει σκληρή απαγόρευση των ταξιδιών, η πλειονότητα των εταιρειών και των κυβερνητικών γραφείων εξακολουθούν να έχουν το προσωπικό τους στο γραφείο και η κυβέρνηση επέβαλε σταδιακά αυστηρότερα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων στις αγορές.

Με  αυτό το «ελαφρύ» lockdown, το οποίο έχει προγραμματιστεί να ισχύσει μέχρι τις 14 Ιουνίου, οι νέοι αριθμοί κρουσμάτων άρχισαν αρχικά να πέφτουν μετά το αποκορύφωμά τους στις 17 Μαΐου και στις 24 Μαΐου. Ωστόσο, η νέα άνοδος τις τελευταίες δύο ημέρες έδειξε ότι η πανδημία δεν είναι υπό έλεγχο , σχολίασε ο υπουργός Υγείας Τσεν Σιχ-Τσανγκ.

naftemporiki.gr