Skip to main content

Ο Λεκλέρ σταμάτησε το σερί του Φερστάπεν

Στα δοκιμαστικά του Μονακό ο παγκόσμιος πρωταθλητής αρκέστηκε στην έκτη θέση χάνοντας την ευκαιρία να καταρρίψει το ρεκόρ του Σένα

Στον όγδοο αγώνα του εφετινού πρωταθλήματος της Φόρμουλα Ένα, στην πίστα του Μονακό, απώλεσε την πρώτη pole position ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Μονεγάσκος Σαρλ Λεκλέρ (Ferrari) έπαιζε στο… σπίτι του και αναδείχθηκε ο ταχύτερος στα επίσημα δοκιμαστικά, με αποτέλεσμα να εκκινήσει αύριο από την πρώτη θέση, έχοντας δίπλα του τη McLaren του Οσκαρ Πιάστρι, ενώ ίδια χρώματα θα έχει και η δεύτερη σειρά.

Αυτό, επειδή ο Κάρλος Σάινθ (Ferrari) και ο Λάντο Νόρις (McLaren) κατέλαβαν τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα, με την Σκουντερία να καταγράφει την 250ή pole position στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Ο Φερστάπεν (Red Bull) περιορίστηκε στην έκτη θέση, αρκούμενος τελικά απλώς στην ισοφάριση του ρεκόρ που κατείχε ο αείμνηστος Άιρτον Σένα, που είχε οκτώ συνεχείς πρωτιές στα δοκιμαστικά το 1989.

Κακή ημέρα οπωσδήποτε για την Red Bull, που είδε το δεύτερο μονοθέσιό της με τον Σέρχιο Πέρες να αποκλείεται στο πρώτο σκέλος των δοκιμαστικών, μένοντας 18ος.