Skip to main content

«Blade Runner 2049»: Αντίστροφη μέτρηση για το σίκουελ της θρυλικής ταινίας

Ο 74χρονος Αμερικανός ηθοποιός Harrison Ford επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη σε άλλον έναν από τους πολλούς διάσημους χαρακτήρες που έχει ερμηνεύσει. Θα παίξει έναν μεγαλύτερο σε ηλικία Rick Deckard, στο σίκουελ της ταινίας «Blade Runner».

Η ταινία θα κυκλοφορήσει από την Warner Bros  στη βόρεια Αμερική και η Sony Pictures Releasing International θα αναλάβει να την διανείμει εκτός Αμερικής.

Στο πρώτο teaser trailer του «Blade Runner 2049» βλέπουμε έναν γηραιότερο Deckard να έρχεται αντιμέτωπος με τον Officer K, τον οποίο υποδύεται ο Ryan Gosling.

Τα χρόνια μετά το 1999 είδαν πολλές αποτυχημένες απόπειρες για σίκουελ του – με ισχυρή επίδραση – θρίλερ επιστημονικής φαντασίας του 1982, που σκηνοθέτησε ο Ridley Scott. Αρχικά, τη νέα ταινία επρόκειτο να σκηνοθετήσει ο ίδιος ο Scott, όμως έκανε πίσω και πλέον έχει επωμιστεί τα καθήκοντα του executive producer. Τον ρόλο του σκηνοθέτη ανέλαβε ο Denis Villeneuve, γνωστός από τις ταινίες «Arrival» και «Sicario».

«Δεν έχω κάνει κάτι που να ήταν τόσο καλυμμένο με τόση μυστικοπάθεια ή που να έχει γεννήσει τόσες προσδοκίες» είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 36χρονος Καναδός ηθοποιός Ryan Gosling. Το καστ περιλαμβάνει επίσης τους Ana de Armas, Sylvia Hoeks, Robin Wright, Mackenzie Davis, Carla Juri, Lennie James, Dave Bautista και Jared Leto.

Ο χαρακτήρας που υποδύεται ο Harrison Ford εμφανίζεται στην τρίτη «πράξη» του έργου. Στο κλιπ, ο Rick Deckard λέει στον Officer K: «Κάποτε έκανα τη δουλειά σου – και ήμουν καλός. Κάποτε». Τριάντα χρόνια μετά τα όσα συνέβησαν στο «Blade Runner». Και το κλιπ τελειώνει με τον Deckard να αναδύεται από τα σκοτάδια, μέσα στο πελώριο κεντρικό κτήριο της Tyrell Corporation, έχοντας στραμμένο ένα πιστόλι στον διάδοχό του.

Η ταινία «Blade Runner 2049» θα βγει στις σκοτεινές αίθουσες στις 6 Οκτωβρίου 2017.

naftemporiki.gr