Skip to main content

Η ISAF είναι ενήμερη για την κρίση στην ελληνική ιστιοπλοΐα

Ενήμερη για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στον χώρο της ιστιοπλοΐας είναι η Παγκόσμια Ομοσπονδία του αθλήματος.

Εκτός από την επικοινωνία που είχε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, Ντέιβιντ Γκράχαμ, ο Λευτέρης Αυγενάκης, στα γραφεία της ISAF έχει φτάσει και σχετική επιστολή από την ελληνική πλευρά που περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλα τα γεγονότα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον CEO της ISAF και στον υφυπουργό αθλητισμού έγινε με πρωτοβουλία του πρώτου, καθώς ήθελε να ενημερωθεί για όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες.

Ο Νγτέβιντ Γκράχαμ συζήτησε επίσης με τον Λευτέρη Αυγενάκη και για το περιεχόμενο της αναλυτικής επιστολής Ολυμπιονικών/Πρωταθλητών του αθλήματος, που ετέθη υπόψη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας το βράδυ της Τετάρτης (20/01) και ζητά την άμεση παρέμβασή της.

Δεν έκρυψε επίσης την απογοήτευσή του για τις καταγγελίες που έχουν συγκλονίσει το πανελλήνιο, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στην ανάγκη στενής συνεργασίας με την κυβέρνηση και την αθλητική κοινότητα της χώρας, προκειμένου η κρίση αυτή να ξεπεραστεί και η ελληνική ιστιοπλοΐα να συνεχίσει να προσφέρει διακρίσεις στην Ελλάδα..

Ο κ. Γκράχαμ, τέλος, ενημέρωσε τον κυβερνητικό παράγοντα ότι μέσα στις προσεχείς ημέρες θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της ISAF, για να εξετάσει την υπόθεση εκτενέστερα, με βάση και το καταστατικό που υπάρχει.