Skip to main content

Στα διόδια πριν το τελωνείο Ευζώνων σταμάτησε τα τρακτέρ η αστυνομία

Στα διόδια πριν το τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ σταμάτησαν περίπου 80 τρακτέρ αγροτών του Δήμου Παιονίας οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών.

«Θέλουμε να πάμε στο τελωνείο των Ευζώνων, όχι για να το κλείσουμε και να δημιουργήσουμε προβλήματα, αλλά για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά», επισήμανε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο αγρότης, Βασίλης Σύγκος.

Αποφασισμένοι να φτάσουν στον Προμαχώνα

Σε εφαρμογή έθεσαν τα εναλλακτικά τους σχέδια αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού Σερρών, αφού επιχειρούν να φτάσουν στο τελωνείο του Προμαχώνα από δύο άλλες διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Ήδη με τα τρακτέρ μας επιχειρούμε τη μετάβασή μας στο τελωνείο του Προμαχώνα, κινούμενοι σε χωράφια, αλλά και παρακαμπτήριους δρόμους», ανέφερε στο ΑΜΠΕ αγρότης της περιοχής.

Δίωρος συμβολικός αποκλεισμός της Αθηνών – Θεσσαλονίκης

Σκληραίνουν τη στάση τους οι αγρότες που συμμετέχουν στο μπλόκο της Νίκαιας, καθώς σύμφωνα με τις αποφάσεις τους προσανατολίζονται σε συμβολικό αποκλεισμό και των δύο ρευμάτων της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης για 2 ώρες σήμερα.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ ο συμβολικός αποκλεισμός θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 19:00.

Κλειστή η Θεσσαλονίκης – Σερρών στο ύψος του Λευκώνα

Έκλεισε η εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Σερρών στο ύψος του Λευκώνα, με τους αγρότες και κτηνοτρόφους που βρίσκονται στο σημείο για τέταρτη ημέρα να επιχειρούν εκ νέου τη μετάβασή τους στο τελωνείο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ