Skip to main content

Ηλεία: Κύκλωμα διακίνησε πάνω από έξι κιλά χασίς σε ένα τρίμηνο

Περισσότερες από 400 αγοραπωλησίες ναρκωτικών τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν κάνει, σύμφωνα με την αστυνομία, τα μέλη κυκλώματος που εξαρθρώθηκε, έπειτα από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.

Για τη σύλληψη των δραστών, χθες στα Μακρίσια, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή ανδρών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, κατά την οποία συνελήφθησαν δύο Έλληνες, ηλικίας 58 και 53 ετών, και 42χρονος αλλοδαπός.

Για την ίδια υπόθεση σχηματίστηκε πλημμεληματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και αγορά ναρκωτικών, σε βάρος άλλων 57 ατόμων-χρηστών, τα στοιχεία των οποίων έχουν ταυτοποιηθεί.

Όπως προέκυψε, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχε ο 58χρονος, ο οποίος έκανε τη διακίνηση, καθοδηγώντας τα υπόλοιπα μέλη, ενώ ο 53χρονος κατείχε αποθηκευτικό χώρο καβάτζα, όπου έκρυβαν τα ναρκωτικά.

Ο 42χρονος αλλοδαπός ήταν ο προμηθευτής των ναρκωτικών, καθώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα, περίπου ανά μήνα, προμήθευε τους συνεργούς του με μεγάλες ποσότητες χασίς.

Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα αλλά και κωδικοποιημένη φρασεολογία κατά τις συνομιλίες τους, ενώ εφοδιάζονταν από την «καβάτζα»με μικρές ποσότητες, που τις πωλούσαν σταδιακά.

Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα είχε διαθέσει περισσότερα από έξι κιλά χασίς το τελευταίο τρίμηνο, αποκομίζοντας πάνω από 18.000 ευρώ.

Σε έρευνες στα σπίτια των δραστών και σε αυτοκίνητα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κιλό και 86 γραμμάρια χασίς (στο αυτοκίνητο του 42χρονου), 12.650 ευρώ, μηχανική ζυγαριά, πλήθος καρτών sim κινητών τηλεφώνων, νάιλον συσκευασίες και μια συσκευή θερμοκόλλησής τους.

Επιπλέον, κατασχέθηκε το αυτοκίνητο του 42χρονου αλλοδαπού ως μέσο μεταφοράς των ναρκωτικών.

Με δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακίνηση, μεταφορά, πώληση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

naftemporiki.gr