Skip to main content

Σαλτ Μπαέ: Ο νέος λογαριασμός – προσβολή για τους Τούρκους

«Τα λεφτά πάνε κι έρχονται» πανηγύρισε ο 40χρονος Τούρκος σεφ

Τον έκαναν διάσημο, για το σόου που δίνει όταν… αλατίζει τις μπριζόλες. Ο Τούρκος κρεοπώλης και σεφ με τα γυαλιά ηλίου  Σαλτ Μπαέ, γνωστός και στην Μύκονο, κατάφερε για άλλη μία φορά να προκαλέσει τους συμπατριώτες του – και όχι μόνο- αφού ανήρτησε στα social media απόδειξη αξίας 108.500 δολαρίων για ένα μόνο γεύμα στο εστιατόριό του στο Ντουμπάι την περασμένη εβδομάδα.

«Τα λεφτά πάνε κι έρχονται» πανηγύρισε ο 40χρονος Τούρκος σεφ, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Νουσρέτ Γκιοκτσέ , στο Instagram και  στους σχεδόν 54 εκατομμύρια ακολούθους του.

Ο προκλητικός λογαριασμός αποτελεί προσβολή για τους σκληρά εργαζόμενους Τούρκους που αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν την αύξηση του πληθωρισμού κατά 60% και την υψηλή ανεργία.

Οι πελάτες, των οποίων τα ονόματα δεν έγιναν γνωστά, που επισκέφθηκαν το Σάββατο το Nusr-Et Steakhouse Dubai στο θέρετρο Four Seasons, παρήγγειλαν  μοσχαρίσιο καρπάτσιο, τηγανητές πατάτες, σαλάτα, μπακλαβά και φρούτα.

Απόλαυσαν επίσης κρέας με επίστρωση χρυσού, μεταξύ των οποίων ένα φιλέτο μινιόν (270 δολάρια) και τρεις μπριζόλες (1.390 δολάρια).

Κατανάλωσαν δύο μπουκάλια Chateau Petrus 2009 (53.900 δολάρια), πέντε διπλά κονιάκ από το αυθεντικό Louis XIII  (7.500 δολάρια) και τέσσερα μαρτίνι  (130 δολάρια).

Έδωσαν ακόμη και 24.500 δολάρια σε φιλοδωρήματα.

Ο απροκάλυπτος κομπασμός του Salt Bae δεν άρεσε στους εξοργισμένους σχολιαστές του Instagram.

«Πρόκειται για εκείνη την περίπτωση που οι άνθρωποι έχουν περισσότερα χρήματα από την κοινή λογική», έγραψε ένας χρήστης

«Ο ξυλουργός μου μπορεί να μαγειρέψει καλύτερα», ανέφερε ένας άλλος.

Επίσης η τουρκική εφημερίδα Yeniçağ κατηγόρησε τον Μπαέ  ότι επιδεικνύει τον πλούτο του, την ώρα που «οι πολίτες αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με τον κατώτατο μισθό των 3 λεπτών»

Ο Salt Bae, γνωστός και ως ο «πιο σέξι χασάπης του διαδικτύου», έγινε παγκοσμίως γνωστός το 2017, όταν ένα βίντεο στο Instagram στο οποίο αλάτιζε μια μπριζόλα με τις χαρακτηριστικές κινήσεις του  έγινε viral.

Στη συνέχεια δημιούργησε μια αλυσίδα με περισσότερα από 20 εστιατόρια, ανάμεσά τους κι ένα στο Μανχάταν το οποίο τρία χρόνια αφότου ανακηρύχθηκε «το χειρότερο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη αυτή τη στιγμή», έβαλε  λουκέτο.

naftemporiki.gr