Skip to main content

Μαριούπολη: Προειδοποίηση ΕΕ για επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία μετά τους βομβαρδισμούς

Καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Ένωση τους αιματηρούς βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη στην ανατολική Ουκρανία, προειδοποιώντας παράλληλα για επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Παράλληλα, κάλεσε τη Ρωσία να σταματήσει κάθε υποστήριξη στους φιλορώσους αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία έπειτα από την απόφασή τους να εξαπολύσουν μία μεγάλη επίθεση εναντίον των δυνάμεων του Κιέβου.

Ηγέτης των φιλορώσων αποσχιστών στην ανατολική Ουκρανία, ο Αλεξάντερ Ζαχαρτσένκο, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, πως οι αντάρτες εξαπέλυσαν επίθεση στην πόλη της Μαριούπολης.

«Ζητώ από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει τη σημαντική επιρροή της και να σταματήσει κάθε στρατιωτική, πολιτική και οικονομική υποστήριξη στους αποσχιστές ηγέτες ώστε να αποφύγει καταστρεπτικές συνέπειες για όλο τον κόσμο» σημείωσε η εκπρόσωπος της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.

«Οι υπεύθυνοι αυτής της κλιμάκωσης θα πρέπει να σταματήσουν τις πολεμικές ενέργειές τους και να σεβαστούν τις δεσμεύσεις τους» πρόσθεσε.

Οι βομβαρδισμοί εναντίον της Μαριούπολης προκάλεσαν 27 θανάτους και περισσότερους από 90 τραυματισμούς, σύμφωνα με προσωρινό απολογισμό που έδωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του δημαρχείου της πόλης Όλεγκ Καλίνιν.