Skip to main content

«Λευκή» ισοπαλία για Γαλλία – Πορτογαλία

Το ντέρμπι του 3ου ομίλου της League Α στο Nations League, μεταξύ Γαλλίας και Πορτογαλίας στο Παρίσι, δεν ανέδειξε νικητή κι έτσι οι δύο ομάδες είχαν την πρώτη απώλεια βαθμών, αφού προέρχονταν από δύο νίκες.

Το πρώτο «τρίποντο» στον 2ο όμιλο της League A πέτυχε η Δανία και μάλιστα εκτός έδρας, με το επιβλητικό 3-0 (45΄ αυτ. Σίγκουργιονσον, 46΄ Ερικσεν, 61΄ Σκοβ) επί της Ισλανδίας, που μετά από τρία ματς δεν έχει ούτε ένα βαθμό έχοντας δεχτεί 9 γκολ.

Νωρίτερα, για τον ίδιο όμιλο η Αγγλία υποχρέωσε το Βέλγιο στην πρώτη του ήττα μετά από 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις (ανεπίσημα και φιλικά).

Το ντέρμπι του 2ου ομίλου ξεκίνησε με τους «κόκκινους διαβόλους» να προηγούνται, αλλά τα «Τρία Λιοντάρια» έφεραν τα πάνω κάτω και επικράτησαν με 2-1 (39΄ πεν. Ράσφορντ, 64΄ Μάουντ – 16΄ πεν. Λουκάκου) στο πρώτο τους ματς εντός έδρας στην εφετινή διοργάνωση (Γουέμπλεϊ).

Με τους τρεις βαθμούς το συγκρότημα του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου της, αφήνοντας πίσω του τους Βέλγους.

Με νίκη προχώρησε και η Σλοβενία που βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με την Ελλάδα. Η ομάδα του Κεκ πέρασε το εμπόδιο του Κοσόβου στην Πρίστινα με 1-0, χάρις στο γκολ του Βούκιτς στο 22ο λεπτό.

Ελλάδα και Σλοβενία μετά από 3 αγώνες έχουν από δύο νίκες, ενώ η μεταξύ τους αναμέτρηση στην Λουμπλιάνα δεν ανέδειξε νικητή (0-0).