Skip to main content

Μπάσκετ: Με άμυνα-γρανίτη η εθνική ομάδα επιβλήθηκε της Τσεχίας 70-56

Ανεβάζει… στροφές η εθνική ομάδα μπάσκετ, που επιβλήθηκε άνετα της Τσεχίας με 70-56 στο πρώτο της παιχνίδι στο τουρνουά της Ξάνθης.

Όσο πλησιάζει η έναρξη του Ευρωμπάσκετ, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα «ζεσταίνει» όλο και περισσότερο τις μηχανές του. Το πρώτο δείγμα γραφής κατατέθηκε από τους διεθνείς στην αποψινή φιλική αναμέτρηση στην ακριτική πόλη.

Εκεί όπου με όπλο την άμυνα, τις σωστές συνεργασίες στην επίθεση και τον καλό ρυθμό που είχε στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, η «γαλανόλευκη» έστειλε το μήνυμά της προς πάσα κατεύθυνση: από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται όλο και καλύτερη, με στόχο όταν γίνει το τζάμπολ της διοργάνωσης στο Ζάγκρεμπ να είναι 100% έτοιμη.

Η ελληνική ομάδα ξέφυγε ακόμη και με 20 πόντους στο τέταρτο δεκάλεπτο, γεγονός που ανάγκασε τον Φώτη Κατσικάρη να κάνει αρκετές αλλαγές στο σχήμα και να δώσει την ευκαιρία στους Τσέχους να κατεβάσουν κάπως τη διαφορά περίπου 3 λεπτά πριν τη λήξη (-12). Η «γαλανόλευκη» θέλει ακόμη δουλειά σε κάποιους τομείς, όπως στα ριμπάουντ, στα πικ εν ρολ, ωστόσο, παρουσίασε σημαντική βελτίωση σε άλλους τομείς που υστερούσε, όπως οι αυτοματισμοί, η πολύ καλή άμυνα ένας με έναν και το πάθος στις διεκδικήσεις της μπάλας.

Κορυφαίος της εθνικής ομάδας ήταν ο Κώστας Κουφός με 18 πόντους και 8 ριμπάουντ. ενώ εκτός για λόγους τακτικής έμειναν οι Σλούκας, Καϊμακόγλου.

Αύριο το βράδυ την ίδια ώρα (21:15) η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στο ματς που πρηγήθηκε, η Ρωσία συνέτριψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 82-52.