Skip to main content

Πορτογαλία: Ο Τύπος αποθεώνει την Εθνική ομάδα

Η Εθνική Πορτογαλίας επέστρεψε το μεσημέρι στη βάση της με ένα αεροπλάνο που έφερε το όνομα του θρυλικού Εουσέμπιο και οι πανηγυρισμοί από το Παρίσι μεταφέρθηκαν στην ιβηρική χώρα.

Τα πορτογαλικά ΜΜΕ έχουν ήδη αρχίσει να καλωσορίζουν τους πρωταθλητές Ευρώπης, με την εφημερίδα Publico να φέρει τίτλο «10η Ιουλίου, η Ημέρα της Πορτογαλίας» και να τον συνδυάζει με φωτογραφία του Έντερ που πανηγυρίζει το γκολ της νίκης.

Η αθλητική εφημερίδα O Jogo έχει τίτλο «Αιώνια» με μια φωτογραφία όλης της ομάδας. «Η Κυριακή άρχισε με ένα τζακ-ποτ μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου (χρυσό στο τριπλούν η Πατρίτσια Μαμόνα και χάλκινο στη σφαιροβολία ο Τσάνκο Αρναούντοφ) και τελείωσε με μια έκρηξη ηρωισμού και χαράς» υπογραμμίζεται.

Η Record έχει φωτογραφία των παικτών με τον τίτλο «Έπος», ενώ μια άλλη αθλητική εφημερίδα, η A Bola δείχνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σηκώνει το τρόπαιο.

Η Correio da Manha έχει επιλέξει επίσγς φωτογραφία του Ρονάλντο με δάκρυα στα μάτια να κρατάει το τρόπαιο και υπογραμμίζει: «Το EURO είναι δικό μας, είμαστε οι πρωταθλητές».

Η διαδικτυακή εφημερίδα Jornal de Noticias έχει τη φωτογραφία του Φερνάντο Σάντος που σηκώνει το Κύπελλο, με τίτλο «Είναι δικό μας!» και σχολιάζει: «Ο Ρονάλντο σήκωσε ένα τρόπαιο που φτιάχτηκε από προσπάθεια και δάκρυα».