Skip to main content

Δεύτερο «διπλό» η ΑΕΚ, μίνι-έκπληξη στην Κύμη

Δεύτερη σερί ήττα για το Λαύριο, αυτή την φορά από την Κύμη, ενώ η ΑΕΚ πέρασε με «διπλό» από τα Τρίκαλα στην πρεμιέρα του Β΄  γύρου της Α1 (14η αγωνιστική).

Μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη παράταση, το Λαύριο έχασε και από την Κύμη εκτός έδρας, με 94-81 (5η απώλεια στο πρωτάθλημα για την μέχρι τώρα μεγάλη έκπληξη της Α1).

ΜακΓκι (19π.) και ΜακΦάντεν (18π.) εκτέλεσαν σε κάθε ευκαιρία που τους δόθηκε από πλευράς γηπεδούχων, ενώ από τους φιλοξενούμενους ξεχώρισε ο Τζαμάλ Νίξον με 16 πόντους.

Το δεύτερο εφετινό «διπλό» στην Α1 Ανδρών πανηγύρισε η ΑΕΚ στα Τρίκαλα. Η Ένωση επικράτησε με 82-71 των Θεσσαλών, βελτίωσε το ρεκόρ της σε 8-6, ενώ «βύθισε» ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, που παλεύουν για την παραμονή τους (3-11 το ρεκόρ τους).

O Βασίλης Καββαδάς «φλέρταρε» με νταμπλ νταμπλ σε πόντους (16) και ριμπάουντ (9), ο Δημήτρης Μαυροειδής (13π., 6ρ.) αποτέλεσε άξιο συμπαραστάτη του στη γραμμή ψηλών και η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε ουσιαστικά στο παιχνίδι. Από τα Τρίκαλα προσπάθησε ο ΣονΝτρέ Τζόουνς με 13 πόντους.

Δεύτερη διαδοχική νίκη και τρίτη στο σύνολο για τον Πανιώνιο, που δίνει «μάχη» για τη σωτηρία και την παραμονή του στην κορυφαία κατηγορία.

Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν με 74-66 του ΓΣΛ Φάρου στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην ένατη ήττα τους, με την οποία έχασαν έδαφος στην προσπάθεια εισόδου τους στην οκτάδα.

Το Ρέθυμνο αναδείχθηκε νικητής στο ντέρμπι της περιφέρειας με τον Κολοσσό Ρόδου και έκανε αποφασιστικό βήμα για την εδραίωση του στην οκτάδα, που οδηγεί στα play off. Οι Κρήτες (7-7) επικράτησαν άνετα με 89-61 των «θαλασσί», για την 14η αγωνιστική, δίνοντας τέλος στο σερί των φιλοξενούμενων (δύο διαδοχικές νίκες, ρεκόρ 7-7).

To «2Χ2» επί του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα έκανε ο Προμηθέας Πατρών. Μετά το «διπλό» στην Πυλαία στον πρώτο γύρο, στην πρεμιέρα του δεύτερου οι Αχαιοί επιβλήθηκαν και στο «Δ.Τόφαλος» με 81-68. Το αποτέλεσμα αυτό συνιστά την 8η νίκη του Προμηθέα στην Α1 και, πλέον, μετά από αυτή ισοβαθμεί στην 4η θέση της κατάταξης με ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.