Skip to main content

EURO 2016: Εμφατική η Γαλλία διέλυσε την Ισλανδία με 5-2

Με άκρως εμφατικό τρόπο η Γαλλία διέλυσε με 5-2 την Ισλανδία και εξασφάλισε το τέταρτο «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του EURO 2016.

«Χάρμα οφθαλμών» ήταν η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ στον αποψινό τελευταίο προημιτελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Οι «τρικολόρ» έκαναν μακράν την καλύτερή τους εμφάνιση στο τουρνουά και από το πρώτο μέρος «καθάρισαν» με την υπόθεση πρόκριση. Αντίπαλός τους στον ημιτελικό της προσεχούς Πέμπτης θα είναι η Γερμανία κι όπως γίνεται αντιληπτό ο νικητής της αναμέτρησης θα αποκτήσει σαφές προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου.

Καταιγιστική ήταν η Γαλλία από το ξεκίνημα της αναμέτρησης απέναντι στους Ισλανδούς που δεν είχαν γνωρίσει έως τώρα την ήττα στα 4 προηγούμενα ματς που έδωσαν (2 νίκες και 2 ισοπαλίες). Αυτή την φορά, όμως, στάθηκε αδύνατο για την ομάδα του Λάγκερμπακ να αναχαιτίσει τους γηπεδούχους, οι οποίοι κατάφεραν στα πρώτα 20 λεπτά να βάλουν τις βάσεις για τη νίκη τους. 

Στο 12΄ ο Ζιρού άνοιξε το σκορ από ελεγχόμενη θέση οφσάιντ με δυνατό σουτ, ενώ στο 20΄ ο Πογκμπά με κεφαλιά «έγραψε» το 2-0. Από κει και πέρα οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο. Το 3-0 ήρθε στο 43΄ με το τρίτο γκολ του Παγέ στο τουρνουά, ενώ στην εκπνοή του ημιχρόνου ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, Αντουάν Γκριεζμάν (4 γκολ) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των Γάλλων.

Όπως γίνεται αντιληπτό το σκορ του ημιχρόνου (το πιο ευρύ στην ιστορία της διοργάνωσης στα πρώτα 45 λεπτά) μετέτρεψε το δεύτερο σε καθαρά διαδικαστικού χαρακτήρα. Οι Ισλανδοί τα έπαιξαν όλα για όλα και πέτυχαν το «γκολ της τιμής» στο 56΄ με την προβολή του Σίγκθορσον, αλλά δεν το χάρηκαν για πολύ καθώς στο 59΄ ο Ολιβιέ Ζιρού με κεφαλιά διαμόρφωσε το 5-1. 

Έξι λεπτά πριν την εκπνοή του 90λεπτου, ο Μπιάρνασον με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 5-2. Με «ψηλά το κεφάλι» αποχαιρέτησε το τουρνουά η Ισλανδία, η οποία στην παρθενική της συμμετοχή σε τελική φάση EURO κατάφερε να φτάσει μέχρι τους προημιτελικούς.