Skip to main content

Basket League: Ιστορική ανατροπή και πρόκριση στους τελικούς για το Λαύριο

Τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του πέτυχε απόψε (29/05) το Λαύριο επί του Προμηθέα Πατρών με 81-74, στο Game 5 της σειράς των ημιτελικών των play off, εξασφαλίζοντας την πρόκρισή του στους τελικούς της Basket League για πρώτη φορά στα χρονικά..

Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, αν και βρέθηκε με την «πλάτη στον τοίχο» στο ξεκίνημα των αγώνων με τους Αχαιούς (0-2), κατάφερε να φτάσει σε μία επική ανατροπή και με την αποψινή του επικράτηση να «γράψει» το 3-2 και να γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Α1 που «επιστρέφει» από το εις βάρος της 0-2 και παίρνει με ανατροπή την πρόκριση στη μάχη του τίτλου.

Στους τελικούς το Λαύριο θ΄ αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό με μειονέκτημα έδρας, ενώ το συγκρότημα του Μάκη Γιατρά θα παίξει με την ΑΕΚ για τις θέσεις 3-4. 

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Γκλεν Κόζι με 21 πόντους, από 2/3 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 5/5 βολές, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τους Τάισον Κάρτερ και Βασίλη Μουράτο που πέτυχαν από 14 και 13 πόντους.

Για τους Αχαιούς, οι Τζιάν Κλαβέλ και Δημήτρης Αγραβάνης έβαλαν από 19 πόντους ο καθένας, ενώ 17 σημείωσε ο Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος πήγε να φέρει τα πάνω κάτω μόνος του στα τελευταία λεπτά.