Skip to main content

Μπάσκετ: Δηλώσεις Σπανούλη, Πρίντεζη, Σλούκα

Τη διατήρηση του τεχνικού επιτελείου και του έμψυχου δυναμικού ζήτησε ο Βασίλης Σπανούλης, προκειμένου όπως είπε ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στο δρόμο των επιτυχιών και ο σημερινός τίτλος να σηματοδοτήσει την απαρχή για τους επόμενους.

«Ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο μια εκπληκτική χρονιά, που δεν ξεκίνησε μεν, καλά, αλλά τελείωσε φανταστικά. Αυτά έχει ο αθλητισμός, έτσι είναι το μπάσκετ. Δείξαμε χαρακτήρα και μετά την απώλεια του τίτλου την τελευταία διετία, τον κατακτήσαμε φέτος και με τον πλέον εμφατικό τρόπο, εναντίον ενός μεγάλου αντιπάλου όπως είναι ο Παναθηναϊκός» είπε ο αρχηγός της πειραϊκής ομάδας.

«Χαίρομαι που δείξαμε τη σωστή νοοτροπία. Που καταφέραμε να μείνουμε σοβαροί και να ανταπεξέλθουμε. Εύχομαι και στο μέλλον τα παιχνίδια να γίνονται υπ’ αυτές τις συνθήκες. Μας αξίζει αυτό, να παίζουμε καλό μπάσκετ και να νικά ο καλύτερος» πρόσθεσε.

Όσο για το παρόν; «Απ΄ όταν ήλθε ο κ. Σφαιρόπουλος, έδωσε έμφαση στα βασικά. Μας έβαλε στο σωστό δρόμο και στο θέμα των ρόλων και όλοι είδαν τα αποτελέσματα στο γήπεδο. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια είχαμε τρεις διαφορετικές ομάδες, με τρεις διαφορετικούς προπονητές. Η ομάδα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο κόουτς, να μην έχουμε αλλαγές στο ρόστερ. Να συνεχίσουμε έτσι για τα επόμενα 4-5 χρόνια και να συνεχίσουμε να πετυχαίνουμε ό,τι σήμερα».

Από την πλευρά του, ο… υπαρχηγός Γιώργος Πρίντεζης υπογράμμισε ότι «η χρονιά ήταν καταπληκτική, ασχέτως που δεν ξεκινήσαμε όπως θέλαμε. Φτάσαμε στον τελικό της Ευρωλίγκας και στους τελικούς της Α1, πήραμε δίκαια το πρωτάθλημα. Ο Παναθηναϊκός είναι αξιοσέβαστος αντίπαλος. Ασχετως του 3-0, είναι πολύ καλή ομάδα».

Όπως εξήγησε «είχαμε προετοιμαστεί σωστά και στα τρία παιχνίδια και γι΄ αυτό πήραμε το πρωτάθλημα. Χρειάζονται πολλά για να στεφθείς πρωταθλητής, να καταφέρεις να αντιδράσεις όταν είσαι πίσω στο σκορ, ετοιμότητα, άμυνα, ριμπάουντ, σουτ. Δεν μπορώ να επιλέξω έναν τομές. Κυρίως το ότι ήμασταν συγκεντρωμένοι και στα τρία παιχνίδια».

Ο Κώστας Σλούκας δήλωσε πως «ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει πολλούς τίτλους, αλλά φέτος αξίζαμε εμείς να το πάρουμε. Είμαι χαρούμενος που ήμουν κι εγώ μέλος αυτής της ομάδας. Ήμασταν πλήρεις φέτος, φάνηκε αυτό απόψε στον τελικό. Εν αντιθέσει με πέρσι, σήμερα δεν αφήσαμε την ευκαιρία να πάει χαμένη» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

Για το μέλλον του στον Ολυμπιακό απάντησε ότι «δεν έχουμε πει κάτι ακόμα. Είμαι δεμένος με την ομάδα. Θα γίνει συζήτηση και θα μιλήσω με τον προπονητή να δω τι ρόλο έχει στο μυαλό του για μένα. Το χρηματικό δεν είναι πρόβλημα, πέντε πάνω πέντε κάτω… Θα κοιτάξω το καλύτερο για το μέλλον μου, είμαι επαγγελματίες και ελπίζω να είναι στον Ολυμπιακό».