Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου

Τον πρώτο τίτλο του ως προπονητής πανηγυρίζει ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος πήρε την ευκαιρία μεσούσης της σεζόν, μετά την αλλαγή του Γιώργου Μπαρτζώκα, και την άρπαξε από «τα μαλλιά».

Ο νεαρός Έλληνας τεχνικός οδήγησε την ομάδα του στον τελικό της Ευρωλίγκας, όπου έχασε τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, αλλά τος δις εξαμαρτείν ήταν πολύ για τις φιλοδοξίες του, με αποτέλεσμα κρατώντας στιβαρά τα ηνία ως το τέλος να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στην κορυφή της Ελλάδας ύστερα από τρία χρόνια, με τον Σφαιρόπουλο να τονίζει ότι «η ομάδα δικαιούνταν και που έφτασε στον τελικό της Ευρωλίγκας και που στέφθηκε πρωταθλήτρια. Περάσαμε μια μικρή περίοδο αγωνιστικής κρίσης λόγω τραυματισμού, αξίζει σε όλους ένας μεγάλο μπράβο, πολλά συγχαρητήρια. Βγάζω το καπέλο στους παίκτες μου. Δεν τα παρατάμε ποτέ, όση κι αν είναι η διαφορά».

Όταν ρωτήθηκε αν περίμενε αυτό που ζει απόψε αναλαμβάνοντας την πειραϊκή ομάδας, απάντησε ότι «είχα μια κρυφή ελπίδα. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα. Είναι μεγάλη τιμή να είσαι προπονητής του Ολυμπιακού. Θέλω να ευχαριστήσω τους προέδρους που μου έδωσαν τα κλειδιά της ομάδας. Είχαμε μόλις χάσει από την Κηφισιά, έχοντας το μειονέκτημα έδρας στην Ελλάδα, ενώ στην Ευρώπη ήμασταν αήττητοι».

Για το μέλλον του είπε πως «δεν ξέρω αν είναι η αρχή για κάτι. Πρέπει να απολαύσουμε τη βραδιά. Είναι ιστορικές στιγμές. Είναι σημαντικό για μένα που όλη η ομάδα δουλεύει με συνέπεια. Θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες, τη διοίκηση, τους προέδρους. Αφιερώνουμε τον τίτλο στους προέδρους και τον κόσμο. Όλοι έχουν μερίδιο σε αυτή την επιτυχία. Το μεγαλύτερο μερίδιο αξίζει στους παίκτες που κάθε μέρα στο γήπεδο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό».