Skip to main content

Μπάσκετ: Στέψη ή παράταση απόψε στο ΣΕΦ

Έναν αγώνα μακριά από την επιστροφή στους τίτλους πρωταθλήματος, η πρώτη μετά το 2012, απέχει ο Ολυμπιακός, που υποδέχεται απόψε (19:30) τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ με στόχο το 3-0 στη σειρά των τελικών.

Επιπροσθέτως, με νίκη οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου θα πανηγυρίσουν το πρώτο sweep (3-0) απέναντι στον «αιώνιο» σε τελικούς, κάτι που οι «πράσινοι» έχουν πετύχει δύο φορές, τις σεζόν 2005-06 και 2012-13.

Αντίθετα, «διπλό» των φιλοξενούμενων σημαίνει παράταση της ελπίδας για τους «πράσινους». Πέρυσι, την 1η Ιουνίου 2014, ο Παναθηναϊκός χάλασε τη φιέστα των «ερυθρόλευκων», που είχαν κάνει το break στο ΟΑΚΑ (64-69) και ετοιμάζονταν για… πανηγύρια, αλλά ο Παναθηναϊκός αντέστρεψε την κατάσταση νικώντας στο ΣΕΦ με 67-65 και ύστερα κατά κατάκτησε τον τίτλο.

Αυτή τη φορά, πάντως, η κατάσταση μοιάζει να είναι διαφορετική. Ο Ολυμπιακός είναι φαβορί, αφού έχει την ψυχολογία με το μέρος του, παίζει με σιγουριά και αυτοπεποίθηση και έχει σαφώς περισσότερες λύσεις από τον αντίπαλό του, που είχε τις πολύ σημαντικές απουσίες των ΓκιστΠαππά και Μπατίστα, άσχετα αν ο Ουρουγουανός θα είναι απόψε στην αποστολή.

Από την άλλη πλευρά, ο Παπαπέτρου είναι η μοναδική απουσία για τον φιναλίστ της φετινής Ευρωλίγκας, καθώς το πρόβλημα στην ποδοκνημική δεν επέτρεψε στο νεαρό φόργουορντ να αγωνιστεί σε αυτή τη σειρά των τελικών.