Skip to main content

Μουντιάλ 2018: Πρεμιέρα με νίκη για τη Σουηδία

Η Σουηδία ξεκίνησε νικηφόρα τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, καθώς επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας στην πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, στο πλαίσιο του 6ου ομίλου.

Με τη νίκη της η ομάδα του Γιάνε Άντερσον οδηγεί την κούρσα στο γκρουπ, μαζί με το Μεξικό που νίκησε χθες με το ίδιο σκορ την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία.

Οι Σκανδιναβοί περιόρισαν γρήγορα σε παθητικό ρόλο τους αντιπάλους τους, κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο κι έφτασαν πολύ κοντά στο γκολ στο 20΄, με τον Μπεργκ να χάνει στο τετ-α-τετ απέναντι στον Χιέον Γου Τζο.

Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε ξανά σε θέση για γκολ στο 29΄, όμως το κοντινό σουτ που επιχείρησε σταμάτησε σε σώματα, ενώ στο 43΄ και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα παράλληλα προς την εστία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φόρσμπεργκ απείλησε στο 49΄ με σουτ έξω από την περιοχή (άουτ) και τη Νότια Κορέα να έχει την πρώτη αξιόλογη φάση της στο 52΄, με την κεφαλιά του Τζα Τσέολ Κου που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 56΄ ο Τζο απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Τοϊβόνεν.

Στο 63΄ ο Κλάεσον ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μιν Γου Κιμ, ο διαιτητής Αγκιλάρ έδειξε «παίζετε», αλλά όταν ειδοποιήθηκε από το VAR να ξαναδεί τη φάση έδειξε την άσπρη βούλα.

Την «εσχάτη των ποινών» εκτέλεσε άψογα ο στόπερ Γκράνκβιστ στο 65΄ και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, με τους Ασιάτες να χάνουν στη συνέχεια μόνο μια καλή ευκαιρία, με την άστοχη κεφαλιά του Χι Τσαν Χουάνγκ στις καθυστερήσεις.