Skip to main content

Μπάσκετ: Νέα τιμωρία για Δ. Γιαννακόπουλο, τι απαντά η ΚΑΕ

Νέα βαριά ποινή για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον οποίο ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ τιμώρησε για δηλώσεις του στις 24 Δεκεμβρίου και τις 9 Ιανουαρίου κατά της διοργανώτριας αρχής και του Ολυμπιακού.

Στην απόφασή του το δικαιοδοτικό όργανο χαρακτηρίζει τον κ. Γιαννακόπουλο «πρόσωπο άμεσα συνδεόμενο με την ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Α.Ο. ΚΑΕ, ιδιοκτήτης και πρώην Πρόεδρος αυτής».

Ο αθλητικός δικαστής τού επέβαλε ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για 20 μήνες και πρόστιμο 27.000 ευρώ, ενώ η εταιρεία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 45.000 ευρώ. 

Λίγο αργότερα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοίνωσε επισήμως ότι δεν αναγνωρίζει τις ποινές που επιβλήθηκαν σήμερα από τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ στην εταιρεία και στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, επειδή δεν αναγνωρίζει τη δικαιοδοσία του!

Όπως υποστηρίζεται, ο κ. Γιαννακόπουλος δεν έχει υπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και κατά συνέπεια δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του πειθαρχικού οργάνου.

Ακόμη, όλες οι εις βάρος τους αποφάσεις, που έχουν εκδοθεί από το Νοέμβριο του 2014 και ύστερα, χαρακτηρίζονται από τους «πράσινους» ως αντισυνταγματικές.

Η ανακοίνωση:

«Οι σημερινές “έγκαιρες” αποφάσεις του ΜΔΟ ΕΣΑΚΕ, με τις οποίες τιμωρούνται η ΚΑΕ Παναθηναϊκός και ο κ. Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος, δεν μπορούν να τύχουν εφαρμογής, επειδή:

1) Η αναγκαστική διαιτησία απαγορεύεται από το άρθρο 8 του Συντάγματος.

2) Άρα, η διαιτητική δικαιοδοσία του ΜΔΟ περιορίζεται μόνο σε όλους όσοι είχαν προσυπογράψει την Προκήρυξη του Πρωταθλήματος.

3) Ο κ. Δημήτριος Π. Γιαννακόπουλος δεν έχει προσυπογράψει ως μέτοχος την ως άνω Προκήρυξη και κατά συνέπεια δεν υπάγεται στη δικαιοδοσία του ΜΔΟ, ακόμη κι αν μπορούσε να θεωρηθεί πως παραμένει μέτοχος στην άνω Α.Ε.- γεγονός αβάσιμο.

4) Λόγω των προαναφερθέντων, οι δύο ως άνω αποφάσεις, όπως και οι λοιπές εκδοθείσες από το Νοέμβριο του 2014, ως αντισυνταγματικές, θα παραμείνουν ανεφάρμοστες».