Skip to main content

Μπάσκετ: Νικητής ο Ολυμπιακός στον πρώτο τελικό

Νικηφόρα ξεκίνησε ο Ολυμπιακός τη σειρά των τελικών στην Α1 Ανδρών με τον Παναθηναϊκό, καθώς εκμεταλλεύτηκε την έδρα του και νίκησε τους «πράσινους» με 76-70, κάνοντας το 1-0.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα της συνάντησης, εξαιρουμένου του διαστήματος στο οποίοι οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τον αντίπαλό τους όταν προηγήθηκαν με διαφορά 13 πόντων (23-10) στο 12ο λεπτό.

Το… μυστικό όμως για τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου, όπως αποδείχθηκε στη συνέχεια, ήταν η άμυνα. Όταν λοιπόν ο Ολυμπιακός ξεκίνησε να πιέζει αλλά και να βρίσκει λύσεις στην επίθεση, με ηγέτη σήμερα τον Σλούκα, η κατάσταση αντιστράφηκε.

Ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα απίστευτο σερί 18-0 (!) και πήρε προβάδισμα (28-23) στο παιχνίδι πριν τη λήξη του ημιχρόνου (17΄), με τον διεθνή πλέι μέικερ να σκοράρει, να οργανώνει και να διεμβολίζει διαρκώς την άμυνα του Παναθηναϊκού.

Το τέλος του αγώνα τον βρήκε MVP, καθώς ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 16 πόντους (4/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5/6 βολές), ενώ μοίρασε 3 ασίστ, έκανε 2 κλεψίματα και κέρδισε 7 φάουλ.

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι επέστρεψαν στο παιχνίδι δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να ελπίζει… Στο 30΄ προηγήθηκαν 55-50 και από εκείνο το σημείο οι εμπνεύσεις του Σλούκα και η κυριαρχία του Ντάνστον στις ρακέτες έστειλε τη διαφορά ακόμη και στο +14 (72-58) στο 35ο λεπτό, κρίνοντας ουσιαστικά το παιχνίδι.

Ο επόμενος αγώνας ανάμεσα στις δύο ομάδες θα διεξαχθεί την προσεχή Τετάρτη (10/6) στο ΟΑΚΑ.