Skip to main content

Χάντμπολ: Λύγισε απέναντι στο «θηρίο» η Εθνική Ανδρών

Η Εθνική Ανδρών πάλεψε στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα απέναντι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες του κόσμου, όμως δεν κατόρθωσε να αποφύγει την ήττα (31-40) από τη Γαλλία στο ΔΑΚ Κορυδαλλού, για τα προκριματικά του ΕURO 2022.

Πάντως, η διαφορά των 9 γκολ δεν αντικατοπτρίζει την πραγματική εικόνα του ματς, αφού το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ήταν κοντά στο σκορ σε αρκετά σημεία του αγώνα.

Η Εθνική είχε καλή επιθετική λειτουργία αλλά αντιμετώπισε προβλήματα στην άμυνα, ενώ χρειάστηκε πολλές φορές να παίξει με παίκτη λιγότερο, με τους Μαυροβούνιους διαιτητές να χρεώνουν με 9 δίλεπτα τους Έλληνες διεθνείς και μόλις με 2 τους Γάλλους.

Πρώτος σκόρερ για την Ελλάδα ήταν ο δεξιός ίντερ Θέμης Ηλιόπουλος με 7 γκολ, ενώ τον ακολούθησε με 5 γκολ ο αρχηγός Χάρης Μάλλιος.

«Για εμάς ότι καταφέραμε και παίξαμε κόντρα σε μία τόσο μεγάλη ομάδα είναι σημαντικό, γιατί πλέον ότι βλέπουμε που είναι η κορυφή του ευρωπαϊκού χάντμπολ. Είμαστε πιο κοντά από ότι είχαμε στο μυαλό μας πως απέχουμε από αυτές τις ομάδες», σχολίασε ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιάννης Αρβανίτης. 

Η προσοχή της Εθνικής στρέφεται στο παιχνίδι της Μεγάλης Πέμπτης (15:00) με τη Σερβία, όπου η νίκη είναι μονόδρομος για να διατηρηθούν οι όποιες ελπίδες πρόκρισης ως μία από τις τέσσερις καλύτερες τρίτες των ομίλων.