Skip to main content

Μπάσκετ: Στους ημιτελικούς ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός είχε πολύ εύκολο έργο απέναντι στον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπως εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε, καθώς σημείωσε δύο άνετες και με μεγάλη διαφορά νίκες επί της ομάδας από την Ηλεία και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Α1 Ανδρών.

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν εκτός έδρας με 91-59 και βρέθηκαν στους «τέσσερις» του πρωταθλήματος, όπου θα αντιμετωπίσουν με πλεονέκτημα έδρας τον Άρη, με την εκκίνηση στη σειρά να δίνεται την προσεχή Τετάρτη 27 Μαΐου.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε καμία διάθεση να δώσει δικαιώματα στους γηπεδούχους και φρόντισε να τελειώσει το παιχνίδι από πολύ νωρίς, όντας σοβαρός, πειθαρχημένος και προσηλωμένος στο στόχο του.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου η πειραϊκή ομάδα είχε ήδη εκτοξεύσει τη διαφορά στο +16 (27-11), ενώ στο ημίχρονο προηγήθηκε με… παρά έναν 30 πόντους (52-23).

Σε αυτό το διάστημα οι φιλοξενούμενοι είχαν να επιδείξουν 9/12 τρίποντα, ενώ τελείωσαν τη συνάντηση με 17/27! Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, χρησιμοποίησε και τους 12 παίκτες που είχε στην αποστολή και σκόραραν όλοι, ενώ μοίρασαν 29 ασίστ.