Skip to main content

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ στους ημιτελικούς της Α1

Γνωστό είναι το πρώτο ζευγάρι της ημιτελικής σειρά της Α1 μπάσκετ, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, έχοντας το πλεονέκτημα έδρας.

Τόσο οι «πράσινοι», όσο και οι Θεσσαλονικείς, «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους, αυτή την φορά εκτός έδρας, επί των Κολοσσού Ρόδου και ΑΕΚ κι εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για την τετράδα των play offs.

Ο αήττητος Παναθηναϊκός «πάτησε γκάζι» στο τρίτο 10λεπτο, «οικοδόμησε» διαφορά 20 πόντων (64-44) κι από κει και πέρα το ματς ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα με τους Ροδίτες.

Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 87-69 του Κολοσσού, και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στα ματς με το «Δικέφαλο του Βορρά», που νίκησε για 4η διαδοχική φορά μέσα στη σεζόν την ΑΕΚ (δύο στην κανονική περίοδο και δύο στα play offs)!

Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου επιβλήθηκε με 93-88 στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων την κάτοχο του Basketball Champions League, η οποία μετά την κατάκτηση του ευρωπαϊκού… έμεινε από δυνάμεις και ενέργεια.

Ο Παναθηναϊκός θα έχει το πλεονέκτημα της έδρας στους ημιτελικούς, ενώ στους τελικούς θα προκριθεί η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στις τρεις νίκες.