Skip to main content

Super League: «Αυλαία» με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό

Με κερδισμένο τον Παναθηναϊκό έπεσε το βράδυ της Κυριακής (14/03) η «αυλαία» της regular season της Super League.

Οι «πράσινοι» με τη μεγάλη νίκη που πέτυχαν επί του ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» όχι μόνο επέστρεψαν στις επιτυχίιες μετά από τα άσχημα αποτελέσματα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά κυρίως θα μπουν σε play off μειώνοντας τη διαφορά από την 3η ΑΕΚ και 4ο ΠΑΟΚ σε τρεις και δύο βαθμούς αντίστοιχα, μετά και την ήττα της (τραγικής) Ένωσης στο «Πανθεσσαλικό» από τον Βόλο (1-0).

Πλέον οι 14 ομάδες του κορυφαίου επαγγελματικού πρωταθλήματος της χώραςθα μπουν στη διαδικασία των play off και play out, που εκτός απρόοπτου θα ξεκινήσουν το προσεχές Σαββατοκύριακο (20-21/03) με στόχο να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 16 Μαΐου.

Οι κληρώσεις στα δύο μίνι πρωταθλήματα που θ΄ ακολουθήσουν θα πραγματοποιηθούν ηλεκτρονικά, όπως έχει ανακοινώσει η διοργανώτρια αρχή, ανήμερα της Καθαράς Δευτέρας (15/03).

Στις 18:30 είναι προγραμματισμένη η κλήρωση του προγράμματος των play off, που θα κρίνουν τον εφετινό πρωταθλητή και τα άλλα τρία ευρωπαϊκά «εισιτήρια» (εκτός αν ο ΠΑΣ Γιάννινα κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας, οπότε θα μειωθούν σε άλλα δύο), στα οποία θα συμμετάσχουν κατά τη βαθμολογική σειρά που ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο, ο Ολυμπιακός (67 β.), ο Άρης (51 β.), η ΑΕΚ (48 β.), ο ΠΑΟΚ (47 β.), ο Παναθηναϊκός (45 β.) και ο Αστέρας Τρίπολης (42 β.).

Θα ακολουθήσει στις 19:15 και η αντίστοιχη κλήρωση των play out, όπου θα λάβουν μέρος οι ομάδες που τερμάτισαν από την 7η έως και την 14η θέση, δηλαδή κατά βαθμολογική σειρά,  ο Βόλος (33 β.), ο ΠΑΣ Γιάννινα (31 β.), ο Απόλλων Σμύρνης (28 β.), ο Ατρόμητος (28 β.), η Λαμία (23 β.), ο Παναιτωλικός (20 β.), ο ΟΦΗ (19 β.) και η ΑΕΛ (16 β.).

Τα play off θα γίνουν σε 10 αγωνιστικές, με τις ομάδες να δίνουν όλες διπλά ματς, ενώ τα play out σε επτά αγωνιστικές ημέρες. Οι ομάδες απ’ την 7η έως τη 10η θέση θα δώσουν 4 αγώνες εντός και 3 εκτός, ενώ οι ομάδες απ’ την 11η έως τη 14η θέση, θα παίξουν 3 ματς εντός και 4 εκτός.

Όποια ομάδα τερματίσει στην 14η θέση θα υποβιβαστεί στη Super League 2, ενώ αυτή που θα πάρει την 13η θα δώσει μπαράζ για μία θέση στη «μεγάλη» κατηγορία, με αυτή που θα πάρει την 2η θέση στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας.