Skip to main content

Σφαιρόπουλος: Πάμε στη Μόσχα για να νικήσουμε

Με πίστη ότι μπορεί να πάρει τη νίκη που χρειάζεται για να είναι στις πρώτες δύο ομάδες του ομίλου του μετά την περάτωση του Top-16 αναχώρησε ο Ολυμπιακός για τη Μόσχα, όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει την ΤΣΣΚΑ.

Το έργο της πειραϊκής ομάδας είναι δύσκολο καθώς παίζει εκτός έδρας απέναντι σε μια ομάδα επιπέδου φάιναλ-4 και επίδοξη διεκδικήτρια του τίτλου, την ώρα που οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν σοβαρές απουσίες, αλλά το φρόνημα παραμένει υψηλό στις τάξεις του συλλόγου.

«Εμείς πάμε για να κερδίσουμε, αυτός είναι πάντα ο στόχος μας. Είναι ντέρμπι, είναι δύσκολο και για τις δύο ομάδες. Η ΤΣΚΑ έχει το πλεονέκτημα και το αβαντάζ λόγω της έδρας, αλλά εμείς πάμε για να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό. Ξέρουμε ο ένας τον άλλον» υπογράμμισε πριν την αναχώρηση ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος

Πως θα τα καταφέρει; «Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να είμαστε πνευματικά έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στο παιχνίδι. Και οι δύο ομάδες θα κυνηγήσουν το πλεονέκτημα έδρας. Το θέμα είναι ποια ομάδα θα κάνει καλύτερα κάποια πράγματα στο γήπεδο για να επικρατήσει» απάντησε.

Όσο για τις απουσίες της ομάδας του; «Έχουμε κάνει καλά παιχνίδια παρά τις απουσίες. Έχουμε δείξει ότι μπορούμε παρά τους τραυματισμούς. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καλύψουμε αυτά τα κενά» είπε.

Αλλαγμένη είναι όμως είναι και η αντίπαλός του, καθώς τώρα πια οι Μοσχοβίτες «έχουν τον Κιριλένκο, τον Τζάκσον και είναι πιο έτοιμοι και με περισσότερες λύσεις. Ξέρουμε όμως τι πρέπει να κάνουμε, όποιος και αν είναι απέναντί μας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε».

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Παπαπέτρου δήλωσε: «Ο Ολυμπιακός πάει για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, απέναντι σε μία πλήρη ομάδα. Είναι γεμάτη παντού και δεν μπορείς να βρεις μειονεκτήματα. Έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο, πόσο μάλλον όταν λείπει ο αρχηγός μας, ο Βασίλης Σπανούλης. Προετοιμαζόμαστε με βάση αυτό και ελπίζουμε να τα καταφέρουμε στην πράξη».