Skip to main content

Europa League: Η Σπάρτα ταπείνωσε τη Λάτσιο, «λαχτάρισε» η Μπιλμπάο

Η εκπληκτική Σπάρτα Πράγας συνέχισε τα «θαύματά» της στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, αφού ανέτρεψε τα προγνωστικά, διέσυρε με 3-0 τη Λάτσιο στο «Ολίμπικο» και πήρε πανηγυρική πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ομάδα του πρώην τεχνικού των Παναθηναϊκού και ΟΦΗ, Ζντένεκ Σκάζνι, πήγε στη Ρώμη έχοντας παραχωρήσει ισοπαλία 1-1 στους «λατσιάλι» στο πρώτο ματς, αλλά δεν χρειάστηκε παρά μόνο τα πρώτα 12 λεπτά για να προηγηθεί με 2-0 και να τελειώσει το… πάρτι από νωρίς.

Ο Μπόρεκ Ντότσκαλ έγραψε το 0-1 στο 10΄, ο Λάντισλαβ Κρέιτσι διπλασίασε στο 12΄ και ο Λούκας Γιούλις έθαψε κάθε ελπίδα των γηπεδούχων σκοράροντας το 0-3 στο 44΄.

Η Βιγιαρεάλ κράτησε μάλλον άνετα το 2-0 από το «Μαδριγάλ», καθώς στάθηκε έξοχα στην «Μπάι Αρένα» απέναντι στη Λεβερκούζεν και πήρε εύκολα το 0-0 αποκλείοντας τις «ασπιρίνες», ενώ στον ισπανικό «εμφύλιο» νικήτρια ήταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε, που είχαν νικήσει 1-0 στο «Σαν Μαμές», τα χρειάστηκαν απόψε στο «Μεστάγια» απέναντι σε μια πολύ καλή Βαλένθια, που είχε ανατρέψει το σκορ από το πρώτο ημίχρονο.

Οι «νυχτερίδες» προηγήθηκαν 2-0 με τους Σάντι Μίνα (13΄) και Αντερλάν Σάντος (37΄), αλλά δεν κατόρθωσαν να κρατήσει το σκορ σε αυτό το επίπεδο, με αποτέλεσμα ο Αρίτς Αντούριθ να σκοράρει στο 76΄ και να στείλει την Αθλέτικ στην οκτάδα.