Skip to main content

Europa League: Προβάδισμα για Λίβερπουλ και Βιγιαρεάλ

Βιγιαρεάλ και Λίβερπουλ απόκτησαν καθαρό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, στις αναμετρήσεις της φάσης των «16» που ξεκίνησαν στις 22:05.

Το «κίτρινο υποβρύχιο» θα πάει στη Γερμανία για να υπερασπιστεί στην «Μπάι Αρένα» το 2-0 με το οποίο επιβλήθηκε στο «Μαδριγάλ» της Μπάγερ Λεβερκούζεν, χάρις στα γκολ του Σεντρίκ Μπακαμπού στο 5ο και 56ο λεπτό.

Στον αγγλικό ποδοσφαιρικό εμφύλιο η Λίβερπουλ αξιοποίησε το πλεονέκτημα του «Άνφιλντ», νίκησε 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και θα πάει με «αέρα» για τη ρεβάνς στο «Όλντ Τράφορντ».

Το σκορ για τους «κόκκινους» του Γιούργκεν Κλοπ άνοιξε με πέναλτι ο Ραχίμ Στέρλινγκ στο 20ό λεπτό, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Ρομπέρτο Φιρμίνιο στο 73ο.

Σε έναν άλλο εμφύλιο, τον ισπανικό ανάμεσα στην Αθλέτικ Μπιλμπάο και τη Βαλένθια, νικητές αναδείχθηκαν οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε με 1-0 στο «Σαν Μαμές», χάρις στο γκολ του Ραούλ Γκαρσία στο 20΄.

Στην Πράγα, τέλος, η Σπάρτα άνοιξε το σκορ με τον Μάρτιν Φρίντεκ στο 13΄, αλλά η εμπειρία επέτρεψε στη Λάτσιο να φύγει ισόπαλη 1-1 από μια δύσκολη έδρα, καθώς για την ομάδα του Στέφανο Πιόλι «απάντησε» ο Μάρκο Παρόλο στο 38΄.