Skip to main content

Οι ΗΠΑ θέλουν και το Μουντιάλ Γυναικών το 2031

Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο Ανδρών το 2026 οι Ηνωμένες Πολιτείες στοχεύουν και στο γυναικείο πέντε χρόνια αργότερα

Οι υποψήφιες για τη συνδιοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2027 Ηνωμένες Πολιτείες και Μεξικό επέλεξαν τελικά να αποσυρθούν και να επικεντρώσουν την προσπάθεια τους στην επόμενη διοργάνωση, εκείνη το 2031.

Το ανακοίνωσε το κυβερνών σώμα του αμερικανικού ποδοσφαίρου με ένα δελτίο Τύπου που κοινοποιήθηκε από την Ομοσπονδία των ΗΠΑ (US Soccer) στο X.

Ενόψει των οικονομικών και υλικοτεχνικών επενδύσεων του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2026, ακόμη και αν συνδιοργανώνεται με το Μεξικό και τον Καναδά, η αμερικανική Ομοσπονδία δεν επιθυμεί να «βλάψει» την υπόθεση του γυναικείου ποδοσφαίρου φιλοξενώντας το Μουντιάλ ένα χρόνο μετά από εκείνο των Ανδρών.

Η πρόεδρος του US Soccer, Σίντι Πάρλοου Κόουν, το κατέστησε σαφές στο δελτίο Τύπου:

«Είμαι περήφανη για τη δέσμευσή μας να παρέχουμε δίκαιες εμπειρίες για παίκτριες, οπαδούς και όλους τους ενδιαφερόμενους.

Η μετατόπιση της πρότασής μας θα επιτρέψει να διοργανώσουμε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, το 2031, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη και την ανύψωση του επιπέδου του γυναικείου ποδοσφαίρου εδώ και σε όλο τον κόσμο».

Εν τω μεταξύ, η διοργανώτρια χώρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2027 θα επιλεγεί στις 17 Μαΐου.

Μετά τις αποχωρήσεις της Νότιας Αφρικής, του Μεξικού και των Ηνωμένων Πολιτειών στη μάχη παραμένουν δύο υποψήφιοι, η Βραζιλία και η κοινή πρόταση της τριάδας Βελγίου, Γερμανίας, Ολλανδίας.