Skip to main content

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση για το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού

Intime News

Χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες στο σύντομο διάστημα λειτουργίας του και πάρα πολλά τα σχολεία που ξεναγήθηκαν στους χώρους του

Σε μερικές ώρες το 2023 θα μας αποχαιρετήσει. Σε άλλους άφησε λύπες και στενοχώρια, αρκετοί το βίωσαν αδιάφορα και πολλοί θα έχουν να θυμούνται στιγμές που άφησαν έντονο σημάδι στο θυμικό τους.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι φίλοι της ΑΕΚ, που έζησαν την κατάκτηση ενός νταμπλ με εξαιρετικό ποδόσφαιρο και μεγάλες νίκες στην Ευρώπη.

Και όχι μόνο, αφού στο λυκόφως της χρονιάς που απέρχεται είδαν αυτοί και ο υπόλοιπος Ελληνισμός τα εγκαίνια και τη λειτουργία του Ελληνικού Προσφυγικού Ελληνισμού, μια πυξίδα στη μνήμη για τα δεινά, τον ξεριζωμό και την παλιννόστηση.

Ένα έργο που αποτέλεσε βασικό κομμάτι της ταυτότητας στο σχεδιασμό του νέου γηπέδου της Ένωσης και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς του.

Ήδη, στο πρώτο διάστημα λειτουργίας έχει καταρριφθεί και η πιο αισιόδοξη πρόβλεψη. Χιλιάδες μεμονωμένοι επισκέπτες όλων των ηλικιών, ποδοσφαιρόφιλοι και μη, το έχουν επισκεφθεί.

Αυτό το στοιχείο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς μέσω του Μουσείου οι επισκέπτες γνωρίζουν και την ΑΕΚ. Ωστόσο, στόχος ήταν εξαρχής κυρίως η προσέλκυση των μικρών ηλικιών για να εντρυφήσουν στην πολιτιστική κληρονομιά του Προσφυγικού Ελληνισμού.

Κατά συνέπεια οι άνθρωποι του συλλόγου εκτός από δικαιωμένοι αισθάνονται και την ικανοποίηση πως από το ξεκίνημα κιόλας αυτός ο στόχος δείχνει πως θα επιτευχθεί.

Μόνο για τον Ιανουάριο έχουν κλείσει 15 επισκέψεις σχολείων στο Μουσείο, ήδη ρυθμίζονται οι διαδικασίες και γι΄ άλλες 12, ενώ δύο έγιναν λίγο πριν το κλείσιμο του 2023.

Ένας αριθμός πολύ μεγάλος, που δεικνύει πως έχει περάσει στην εκπαιδευτική κοινότητα η αξία της επίσκεψης στο Μουσείο.