Skip to main content

Από μηχανής… Κουζμίνσκας

Με καλάθι του Λιθουανού φόργουορντ σχεδόν σε «νεκρό χρόνο» η ΑΕΚ λύγισε το πολύ δυνατό Μαρούσι στα Άνω Λιόσια

ΑΕΚ και Μαρούσι πρόσφεραν ένα από τα συναρπαστικότερα παιχνίδια στην εφετινή Basket League. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στο κλειστό των Άνω Λιοσίων στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής, με την Ένωση να φεύγει νικήτρια με 91-89.

Το Μαρούσι, παρότι έπαιξε χωρίς Ραντούλιτσα και Γιαννόπουλο, παραλίγο να σημειώσει μια μεγάλη έκπληξη με πρωταγωνιστή τον εκπληκτικό Αχμέντ Χιλ, που σταμάτησε στους 40 πόντους.

Στα 44΄΄ πριν τη λήξη ο Κουζμίνσκας έγραψε το 87-83 αλλά ο Χιλ μείωσε στον πόντο με 3/3 βολές. Ο Ραντλ έγραψε το 89-86 και ξανά ο Χιλ, με μεγάλο τρίποντο, ισοφάρισε σε 89-89 στα 1.2΄΄ πριν τη λήξη.

Με την μπάλα στην ΑΕΚ και ελάχιστο διαθέσιμο ο ΜακΡέι βρήκε τον Κουζμίνσκας στην καρδιά της ρακέτας κι εκείνος διαμόρφωσε το τελικό 91-89 δίνοντας την πέμπτη νίκη στην ομάδα του στο πρωτάθλημα και υποχρεώνοντας το Μαρούσι σε έβδομη ήττα.

Η ανατροπή έμεινε στη μέση

Εκπληκτικό παιχνίδι στη Ρόδο, όπου ο Προμηθέας επέστρεψε από το -21, αλλά ο Κολοσσός χαμογέλασε στο φινάλε της παράτασης επικρατώντας με 114-109 αφού η κανονική διάρκεια είχε τελειώσει 100-100!

Οι «νησιώτες» φάνηκε ότι θα έφταναν στην επικράτηση όταν προηγήθηκαν με 70-49 στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, αλλά με υπομονή και επιμονή το αχαϊκό συγκρότημα κατάφερε στα 9΄΄ πριν το τέλος να προηγηθεί με 100-98.

Η τελευταία κουβέντα όμως ανήκε στον Περάντες, ο οποίος έστειλε το παιχνίδι στην παράταση, όπου το συγκρότημα του Κούρο Σεγούρα εμφανίστηκε πιο φρέσκο και πήρε το ροζ φύλλο με 114-109.

Ξεκόλλησε ο Απόλλωνας

Ο Απόλλωνας Πατρών σταμάτησε το αρνητικό σερί των πέντε ηττών νικώντας εντός έδρας με 71-60 το Λαύριο. Με τη δεύτερη νίκη σε δέκα αγώνες οι Πελοποννήσιοι ξέφυγαν από την τελευταία θέση της Basket League, υποχρεώνοντας τον αντίπαλό τους σε έβδομη ήττα.

Μερικές ημέρες μετά την παραίτηση του Κώστα Δελέγκου και λίγο μετά την ανάληψη καθηκόντων από τον Γιάννη Χριστόπουλο, ο Απόλλωνας πραγματοποίησε την καλύτερη εφετινή εμφάνισή του.

Στην αρχή της τρίτης περίοδο οι γηπεδούχοι έτρεξαν επιμέρους σκορ 17-7 κι έφτασαν στο +21 (51-30), απλοποιώντας τα πράγματα. Οι νικητές είχαν επιθετική πολυφωνία, ενώ το Λαύριο καταδικάστηκε από την επιμονή στο τρίποντο, όπου μέτρησε ποσοστό 23%.