Skip to main content

US Open: Μεντβέντεφ εναντίον Τζόκοβιτς στον μεγάλο τελικό

REUTERS/Mike Segar

Ο Τζόκοβιτς πέρασε το εμπόδιο του Σέλτον, ο Μεντβέντεφ εκείνο του Αλκαράθ και το απόγευμα της Κυριακής θα διεκδικήσουν τον τίτλο στο US Open.

Νόβακ Τζόκοβιτς και Ντανίλ Μεντβέντεφ θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του US Open στον μεγάλο τελικό της Κυριακής(10/9, 16:00), εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στο ματς που θα κρίνει το τουρνουά έπειτα από εξαιρετικές εμφανίσεις τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Μπεν Σέλτον και… καθάρισε τον ημιτελικό με 3-0 σετ. Πήρε το πρώτο με 6-3, το δεύτερο με 6-2 και το τρίτο με 7-6.

«Είμαι 36 ετών, οπότε κάθε τελικός Grand Slam μπορεί να είναι ο τελευταίος. Γι’ αυτό εκτιμώ αυτές τις ευκαιρίες να κερδίσω Grand Slam περισσότερο από ό,τι δέκα χρόνια πριν, διότι δέκα χρόνια πριν σκεφτόμουν ότι είχα χρόνια μπροστά μου. Δεν ξέρω πόσα έχω τώρα ή πόσα από αυτά τα χρόνια θα παίζω και τα τέσσερα σλαμς σε μια χρονιά» δήλωσε μετά την νίκη του ο Σέρβος τενίστας.

Στον άλλο ημιτελικό, σε ένα επικό παιχνίδι, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ πέταξε έξω τον Κάρλος Αλκαράθ που ήταν και το φαβορί στο ζευγάρι αυτό. Με 3-1 σετ(7-6, 6-1, 3-6, 6-3) ο Ρώσος αθλητής σε ένα γήπεδο που ήταν στο 100% υπέρ του Ισπανού, κατάφερε να κυριαρχήσει και να φτάσει στο τέλος του δρόμου, όπου διεκδικήσει το τουρνουά που είχε κατακτήσει το 2021.

naftemporiki.gr