Skip to main content

Έρευνα της αστυνομίας για το περιστατικό Μπρίτνεϊ Σπίαρς – Γουεμπανιάμα

Λαμβάνει διαστάσεις το περιστατικό του χτυπήματος σωματοφύλακα του νεαρού Γάλλου στην Αμερικανίδα σούπερ σταρ της ποπ μουσικής.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό ιστότοπο TMZ, που ανέδειξε το θέμα, η Αμερικανίδα σταρ της ποπ μουσικής Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέθεσε μήνυση για το χτύπημα που φέρεται να δέχθηκε από σωματοφύλακα του 19χρονου Γάλλου μπασκετμπολίστα Βίκτορ Γουεμπανιάμα, Νο1 στα φετινά ντραφτ του ΝΒΑ από τους Σαν Αντόνιο Σπερς.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, μετά τις αποκαλύψεις για το περιστατικό με τη διάσημη τραγουδίστρια, η αστυνομία του Λος Άντζελες επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε έρευνα το βράδυ της Τετάρτης για «επίθεση και τραυματισμό», ωστόσο οι αρχές δεν διευκρίνισαν την ταυτότητα του θύματος. «Δεν θα δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες αυτή τη στιγμή», πρόσθεσε η αστυνομία.

Η Σπίαρς έγραψε την Πέμπτη ότι τη χαστούκισε μέλος από την ασφάλεια της ομάδας του παίκτη, που συνόδευε τον νεαρό Γάλλο. Στο Instagram, η τραγουδίστρια εξήγησε ότι είδε τον πανύψηλο μπασκετμπολίστα το απόγευμα της Τετάρτης στην είσοδο ενός εστιατορίου ξενοδοχείου, στο Λας Βέγκας.

«Αποφάσισα να τον πλησιάσω και να τον συγχαρώ για την επιτυχία του. Καθώς υπήρχε πολύς θόρυβος, τον χτύπησα στον ώμο για να τραβήξω την προσοχή του. Η υπηρεσία ασφαλείας του με χαστούκισε», είπε και πρόσθεσε ότι το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό, ώστε «σχεδόν με έριξε κάτω και μου έσπασε τα γυαλιά».

Ο Βίκτορ Γουεμπανιάμα επιβεβαίωσε το περιστατικό χθες (6/7) μετά την προπόνησή του, εξηγώντας ότι έμαθε ποιο ήταν το πρόσωπο μόνο μετά το γεγονός εμπλοκής της τραγουδίστριας.

«Ένα άτομο με φωνάζει “Κύριε, κύριε!”, μετά με αρπάζει από την πλάτη, όχι από τον ώμο μου. Ένιωσα ότι η ασφάλεια είχε απομακρύνει αυτό το άτομο, αλλά δεν ξέρω με ποιο βαθμό δύναμης», είπε ο 19χρονος, που έτυχε υποδοχής ροκ σταρ στο Τέξας τον Ιούνιο.

«Δεν έβλεπα, απλώς συνέχισα να περπατάω για να πάρω δείπνο και να έχω μια καλή βραδιά», πρόσθεσε, συμπληρώνοντας ότι η ασφάλεια των Σαν Αντόνιο Σπερς «του συνέστησε» να μην σταματήσει, για να αποφύγει «να προκαλέσει το πλήθος».

«Με μπλοκάρουν συνεχώς άνθρωποι. (…) Η ομάδα ασφαλείας μου δεν χτύπησε κανέναν από αυτούς», ανάρτησε αγανακτισμένη η Britney Spears στο Instagram, επιμένοντας ότι «μόλις και τον άγγιξα στον ώμο».

Αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε στο TMZ ότι ο σωματοφύλακας τη χτύπησε ξεκάθαρα και εκείνη έγινε έξαλλη. Ο Μπράιαν Γκρέγιελς, ένας Καναδός που βρισκόταν έξω από το εστιατόριο Catch την Τετάρτη το βράδυ, λέει ότι είδε την Μπρίτνεϊ να πλησιάζει την ομήγυρη του παίκτη, θέλοντας ξεκάθαρα να βγάλει μια φωτογραφία μαζί του.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι τον πλησίασε, έσκυψε και με βρετανική προφορά είπε, «Συγγνώμη, κύριε… συγγνώμη, κύριε», ενώ έπειτα άγγιξε την πλάτη τού παίκτη, και τότε ήταν που ότι ο επικεφαλής της ασφάλειάς του τη χτύπησε στο πρόσωπο.

Μια πηγή επιβολής του νόμου είπε στο TMZ ότι ο άνδρας της ασφάλειας χτύπησε το χέρι της Μπρίτνεϊ Σπίαρς και το χέρι της στη συνέχεια χτύπησε το πρόσωπό της, αλλά ο Γκρέγιελς το αμφισβητεί κατηγορηματικά, αναφέροντας ότι ο τύπος της ασφάλειας τη χτύπησε.

Μάλιστα, θυμάται ότι τα γυαλιά ηλίου της σταρ έφυγαν από το πρόσωπό της αλλά δεν θυμάται αν η ίδια έπεσε, ενώ υπήρξε μεγάλη ταραχή.

Στη συνέχεια ο Γουεμπανιάμα μπήκε στο εστιατόριο και, με βρετανική προφορά, η Μπρίτνεϊ ούρλιαξε, «αυτή είναι η γ…… Αμερική».

naftemporiki.gr