Skip to main content

Διπλό σοκ για τη Γιουβέντους

REUTERS/Massimo Pinca

Η ομάδα του Αλέγκρι συνετρίβη (1-4) στην έδρα της Έμπολι και εκτός από το Champions League, που είναι πια και το πιο πιθανό, κινδυνεύει να μείνει εκτός όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Τα… κακά μαντάτα της αφαίρεσης των 10 βαθμών έριξαν στα Τάρταρα την ψυχολογία των παικτών της Γιουβέντους.

Η είδηση της ποινής, που έγινε γνωστή λίγη ώρα πριν ξεκινήσει το παιχνίδι στο «Κάρλο Καστελάνι» με την Έμπολι για την 36η αγωνιστική στη Serie Α, έπαιξε το ρόλο της στη συντριβή των «Μπιανκονέρι» από τους «Ατζούρι» της Τοσκάνης με 4-1.

Αν δεν δικαιωθεί στην έφεση που αναμένεται να υποβάλλει η Γιουβέντους διατρέχει κίνδυνο να μείνει εκτός Ευρώπης για την περίοδο 2023-24, αφού η 7η θέση που βρέθηκε (59 βαθμούς) δεν προσφέρει κάποιο «εισιτήριο».

Δύο αγωνιστικές πριν τη λήξη του Καμπιονάτο η Ρόμα έχει 60 βαθμούς (6η, Conference League), η Αταλάντα 61 (5η, Europa League) και η τέταρτη Μίλαν, την οποία υποδέχεται στο Τορίνο την Κυριακή 28 Μαΐου, 64 βαθμούς (Champions League).

Η Έμπολι προκάλεσε το απόλυτο σοκ στην ομάδα του Μαξ Αλέγκρι όταν προηγήθηκε γρήγορα-γρήγορα 2-0 (18΄ πεν, Καπούτο, 21΄ Λουπέρτο) κι έφτασε στο 3-0 ξανά με τον Καπούτο, στο 48΄. Ο Κιέζα μείωσε στο 85΄ αλλά στις καθυστερήσεις (90΄+3) ο Πίκολι υπέγραψε τον αγωνιστικό διασυρμό των φιλοξενούμενων.

Λίγο νωρίτερα η Ρόμα είχε πετάξει στα σκουπίδια την ευκαιρία να προσπεράσει την Αταλάντα και να βρεθεί εκείνη στην πέμπτη θέση, που οδηγεί στο Europa League, αντί για το «ταπεινό» Conference League.

Οι «Τζαλορόσι» του Ζοζέ Μουρίνιο παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στο «Ολίμπικο» απέναντι στην εντελώς αδιάφορη βαθμολογικά Σαλερνιτάνα, σώζοντας μάλιστα τον ένα βαθμό στο τέλος.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές, με τους Καντρέβα (12΄) και Ντιά (54΄), για να ισοφαρίσει αρχικά ο Ελ Σαράουι στο 47΄ κι εν συνεχεία ο Μάτιτς στο 83΄.