Skip to main content

Άντεξε στο Λονδίνο και προκρίθηκε η Μίλαν

REUTERS/Toby Melville

Οι «Ροσονέρι» πήραν το 0-0 από την Τότεναμ και θα βρεθούν στην κλήρωση για την προημιτελική φάση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της UEFA.

Η νίκη στο «Τζουζέπε Μεάτσα» με 1-0, στον πρώτο αγώνα, αποδείχθηκε υπεραρκετή για τη Μίλαν.

Το συγκρότημα του Στέφανο Πιόλι πήρε «λευκή» ισοπαλία στην Αγγλία από την Τότεναμ και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα προημιτελικά του Champions League, ευελπιστώντας σε μια καλή κλήρωση.

Η επτά φορές νικήτρια του Κυπέλλου Πρωταθλητριών/Champions League θα βρεθεί στους «8» για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια, χάρη στην πειθαρχημένη εμφάνισή της.

Σε μια παγωμένη νύχτα στο βόρειο Λονδίνο, οι Ιταλοί προστάτευσαν άνετα το μικρό πλεονέκτημα που αποκόμισαν στο πρώτο παιχνίδι στο Μιλάνο, καθώς η Τότεναμ προσπάθησε να πιέσει αλλά με ελάχιστο αποτέλεσμα.

Οι «Πετεινοί» απέτυχαν να σκοράρουν σε κάποια από τις ευκαιρίες που είχαν, με το δεύτερο ημίχρονο να είναι καλό και τη Μίλαν να έχει δοκάρι στις καθυστερήσεις παίζοντας με παίκτη περισσότερο από το 78ο, μετά την αποβολή του Αργεντινού παγκόσμιου πρωταθλητή Κριστιάν Ρομέρο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η Μίλαν θα μπορούσε να έχει μια πιο άνετη βραδιά αν είχε αξιοποιήσει μερικές από τις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε, αλλά στο τέλος αρκούσε ένα masterclass αμυντικής διαχείρισης του παιχνιδιού για να προκριθεί.

Ενώ λοιπόν οι Λομβαρδοί μπορούν να αισιοδοξούν η σεζόν της Τότεναμ τελειώνει μετά από μια θλιβερή εβδομάδα, κατά την οποία έχασε στο Κύπελλο Αγγλίας από τη (δεύτερης κατηγορίας) Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, όπως και από τη Γουλβς στην Premier League.