Skip to main content

Europa League: Πρόβλημα με τις βίζες των οπαδών της Φενέρμπαχτσε, ελάχιστοι στη Ρωσία

Δεν θα είναι πολλοί οι Τούρκοι οπαδοί που θα υποστηρίξουν τη Φενέρμπαχτσε στη Μόσχα στη σημερινή αναμέτρηση με τη Λοκομοτίβ, που αποτελεί ρεβάνς του αγώνα για τη φάση των «32» στο Γιουρόπα Λιγκ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο R-Sport εκπρόσωπος του τουρκικού συλλόγου «ουδείς οπαδός θα φτάσει στη Μόσχα από την Τουρκία, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν με τις βίζες».

Αξιωματούχος του ρωσικού γενικού προξενείου υποστήριξε ότι οι υποστηρικτές της Φενέρμπαχτσε «δεν απευθύνθηκαν στο προξενείο με οργανωμένο τρόπο, οπότε το να διακρίνεις ποιος είναι οπαδός από αυτούς που ζήτησαν να λάβουν θεώρηση της βίζας είναι πολύ δύσκολο», ενώ εκπρόσωπος της Μόσχας διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική συνιστώσα στην υπόθεση».

Με την ευκαιρία του πρώτου αγώνα στην Κωνσταντινούπολη, που τελείωσε 2-0 για τους Τούρκους, η UEFA ξεκίνησε έρευνα σχετικά με το περιστατικό με τη φωτογραφία του Βλάντιμιρ Πούτιν, που εμφάνισε στη φανέλα του ο Ρώσος μέσος Ντμίτρι Ταράσοφ.

Ως γνωστόν, Μόσχα και Άγκυρα έχουν πολύ τεταμένες σχέσεις λόγω της συριακής κρίσης και της κατάρριψης ενός ρωσικού μαχητικού αεροπλάνου από τους Τούρκους.