Skip to main content

Χωρίς νικητή (1-1) ο αγώνας ΗΠΑ-Ουαλία

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους Αμερικανούς να προηγούνται με γκολ του Τιμ Γουεά και τους Βρετανούς να ισοφαρίζουν με πέναλτι του Γκάρεθ Μπέιλ.

Η πρώτη ισοπαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ καταγράφηκε στο παιχνίδι των Ηνωμένων Πολιτειών με την Ουαλία, με το οποίο ολοκληρώθηκε η πρώτη αγωνιστική του Β΄ ομίλου.

Στο στάδιο «Αχμέντ μπιν Αλί», στην Αλ-Ραγιάν, οι δύο αντίπαλοι έμειναν στο 1-1, στην επιστροφή των ΗΠΑ στα τελικά του Μουντιάλ μετά την απουσία στη Ρωσία, το 2018 και την πρώτη παρουσία των Ουαλών στη διοργάνωση από το 1958 (64 χρόνια).

Στο 10΄  ο Χένεσι επενέβη και αποσόβησε το αυτογκόλ από τον Ρόντον, ενώ στην εξέλιξη της φάσης η κεφαλιά του Σάρτζεντ σταμάτησε στο δοκάρι.

Στο 36΄ και σε ωραία δομημένη επίθεση ο Πούλισικ έβγαλε την κάθετη στον Τίμοθι Γουεά και ο γιος του μεγάλου Τζορζ Γουεά, νυν Προέδρου της Λιβερίας, άνοιξε το σκορ.

Η είσοδος του Μουρ στη θέση του Τζέιμς έκανε πιο επιθετικούς τους Βρετανούς στο β΄ ημίχρονο, χωρίς ωστόσο οι παίκτες του Ρόμπερτ Πέιτζ να κάνουν φάσεις.

Κατά συνέπεια, αφού δεν μπορούσαν στο χορτάρι οι Ουαλοί μετέφεραν το ματς στον αέρα, όπου υπερτερώντας σε μπόι απείλησαν με μια κεφαλιά του Ντέιβις που έδιωξε ο Τέρνερ σε κόρνερ, ενώ στην εκτέλεσή του ο Μουρ, με νέα κεφαλιά, αστόχησε ελάχιστα.

Στο 80΄ η εμπειρία και η εξυπνάδα του Μπέιλ οδήγησε τον άπειρο Ζίμερμαν σε πολύ απρόσεκτο μαρκάρισμα εντός περιοχής, με τον αρχηγό των Ουαλών να εκτελεί το πέναλτι και να διαμορφώνει το τελικό 1-1 στο 82΄.