Skip to main content

Βρετανία: Ο Στάρμερ θα παραιτηθεί εάν του επιβληθεί πρόστιμο για παραβίαση των κανόνων του lockdown

Ο ηγέτης του βρετανικού Εργατικού Κόμματος, Κιρ Στάρμερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα παραιτηθεί εάν η αστυνομία αποφασίσει ότι παραβίασε τους κανόνες για τον COVID-19, ασκώντας πίεση στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αρνήθηκε να παραιτηθεί αφού του επιβλήθηκε πρόστιμο για ένα πάρτι που έθεσε το lockdown.

Μετά από μήνες που ο Τζόνσον δέχθηκε κριτική επειδή παρευρέθηκε σε πάρτι στην κατοικία του στην Ντάουνινγκ Στριτ όταν η Βρετανία βρισκόταν σε αυστηρό lockdown για τον κορωνοϊό, η προσοχή στράφηκε σε μια συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκε ο Στάρμερ πέρυσι στη βορειοανατολική Αγγλία.

Η βρετανική αστυνομία δήλωσε την Παρασκευή ότι θα ερευνήσει τον Στάρμερ για πιθανή παραβίαση των κανόνων lockdown το 2021, αφού έλαβε σημαντικές νέες πληροφορίες. Πλάνα από τον Απρίλιο του 2021 τον δείχνει να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο, όταν τέτοιες συγκεντρώσεις απαγορεύονταν αν δεν ήταν απαραίτητες για λόγους δουλειάς.

Η Άντζελα Ράινερ, η αντιπρόεδρος του κόμματος, ανέφερε επίσης σε μια ανακοίνωσή της ότι θα υποβάλει την παραίτησή της αν της βεβαιώσουν πρόστιμο για παραβίαση των μέτρων.

naftemporiki.gr