Skip to main content

Ο Κούμαν στη θέση του Φαν Χάαλ μετά το Μουντιάλ του Κατάρ

Ο Ρόναλντ Κούμαν θα αντικαταστήσει τον Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ, από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 2022.

Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα μέσω tweet: «Με περηφάνια ανακοινώνω ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα καλύψω ξανά τον ρόλο του προπονητή της Εθνικής Ολλανδίας. Ανυπομονώ να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση, να πετύχουμε μαζί νέες επιτυχίες», έγραψε ο 59χρονος τεχνικός.

Ο Κούμαν κατείχε ήδη τη θέση του προπονητή των «Οράνιε» από το 2018 έως το 2020, μετρώντας την πρόκριση στο Euro 2020 κι έναν τελικό στο Nations League, που έχασε (0-1) από την Πορτογαλία, το 2019.

Η (μελλοντική αλλαγή) στον πάγκο της Ολλανδίας ακολουθεί την είδηση ​​της σοβαρής ασθένειας με την οποία μάχεται ο νυν εκλέκτορας. Πριν από λίγες ημέρες, σε ζωντανή τηλεοπτική εμφάνισή του, ο Φαν Χάαλ ανακοίνωσε ότι πάσχει από επιθετική μορφή καρκίνου του προστάτη και πως είχε υποβληθεί σε 25 θεραπείες.

Ο πρώην προπονητής των Άγιαξ, Μπάγερν Μονάχου και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εξήγησε ότι το είχε κρατήσει κρυφό για να μην αποσταθεροποιήσει την ομάδα, ωστόσο υπογράμμισε την πρόθεσή του να οδηγήσει την αποστολή της ολλανδικής ομάδας στο Μουντιάλ του Κατάρ.