Skip to main content

Βόλεϊ: Συναρπαστικό φινάλε στην Α1 Γυναικών

Με τη διεξαγωγή της 26ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε η φετινό κανονική περίοδος στην Α1 Γυναικών και το φινάλε ήταν ανάλογο του κορυφαίου πρωταθλήματος όλων των εποχών.

Ακριβώς πάνω στο νήμα ο Ολυμπιακός νίκησε την ΑΕΚ με 3-0 και πήρε την πρώτη θέση από τον Παναθηναϊκό, που την ίδια ώρα έχανε στη Θεσσαλονίκη από τον πολύ δυνατό ΠΑΟΚ με 3-1.

Οι «ερυθρόλευκες» ισοβάθμησαν με τις «πράσινες» αλλά πήραν την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο λόγω καλύτερης διαφοράς πόντων στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο Ολυμπιακός θα έχει πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ έως και τον τελικό κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή, αφού στη διάρκεια της σεζόν είχε βρεθεί ακόμη και στο -7 από τον Παναθηναϊκό.

Την ήττα της ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκαν Άρης και Θέτιδα Βούλας, που με τις νίκες τους απέναντι σε Ηλυσιακό και Πορφύρα, αντίστοιχα, προσπέρασαν την Ένωση καταλαμβάνοντας την τέταρτη και πέμπτη θέση και θα παίξουν μεταξύ τους στα πλέι οφ, ενώ οι «κιτρινόμαυρες» θα συγκρουστούν με τον ΠΑΟΚ στο ντέρμπι των «Δικέφαλων».

Τα ζευγάρια των πλέι οφ (απαιτούνται δύο νίκες για τα ημιτελικά): Ολυμπιακός-Λαμία, Παναθηναϊκός-ΑΟ Θήρας, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, Άρης-Θέτις Βούλας.

Τα ζευγάρια των πλέι άουτ (απαιτούνται δύο νίκες): Αμαζόνες-Ηλυσιακός (α), Πανναξιακός-Πορφύρας (β). Οι νικητές των αγώνων (α) και (β) θα καταλάβουν τις θέσεις 10 και 11, οι ηττημένοι θα υποβιβαστούν στην Pre League ακολουθώντας τον Αίαντα Ευόσμου.