Skip to main content

Βενγκέρ: Ήταν το τέλειο παιχνίδι

Περιχαρής εμφανίστηκε ο Αρσέν Βενγκέρ στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα της ομάδας του με τον Ολυμπιακό και έδωσε την πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ στην Άρσεναλ.

«Κάναμε το τέλειο παιχνίδι, τόσο πνευματικά όσο και τακτικά. Και φυσικά δουλέψαμε ως ομάδα. Θα δούμε τι θα συμβεί στην επόμενη φάση. Δεν το έχω εξετάσει ακόμα» σχολίασε ο διάσημος τεχνικός.

«Το σημαντικό είναι να μείνει η ομάδα συγκεντρωμένη όπως σήμερα. Με απόδοση όπως η σημερινή, θα τα πάμε καλά. Παίξαμε καλά σε μία καυτή έδρα, δείξαμε χαρακτήρα και νομίζω ότι αυτό ήταν το ουσιώδες. Τα πήγαμε φανταστικά. Ηταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα για εμάς. Πριν από μερικές μέρες μετρούσαμε πολλές απουσίες, όπως του Καθόρλα και του Σάντσες» πρόσθεσε.

«Νομίζω ότι κάναμε το τέλειο παιχνίδι. Έπρεπε να σκοράρουμε χωρίς να δεχτούμε γκολ. Αυτό κάναμε και νομίζω ότι έτσι χτίζουμε χαρακτήρα» συνέχισε ο Αλσατός προπονητής της Άρσεναλ.

Ο Βενγκέρ ρωτήθηκε αν ανησύχησε όταν έστησε την μπάλα ο Ζιρού για το πέναλτι. «Όχι, ακριβώς το αντίθετο. Ηταν ο πρώτος υποψήφιος, δεύτερος ήταν ο Γουόλκοτ και ο τρίτος ο Ράμσεϊ. Σεβαστήκαμε αυτή τη σειρά και ο Ζιρού ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ήταν ό,τι έπρεπε για αυτόν να αναλάβει την εκτέλεση του πέναλτι» απάντησε.

Όπως ήταν φυσικό, ο Βενγκέρ κλήθηκε να σχολιάσει και την απόδοση του Κάμπελ, με την απάντησή του να βγάζει… είδηση, καθώς υπονόησε ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να έχει αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή.

«Εμείς τον δώσαμε στον Ολυμπιακό, αλλά οι Έλληνες επέτρεψαν να γυρίσει πίσω. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, με πολλές δεξιότητες, αλλά είναι πάνω απ΄ όλα παίκτης ομάδας. Βρίσκεται σε μία ηλικία όπου είναι πραγματικός επαγγελματίας. Προήλθε από την Κόστα Ρίκα, έπαιξε δανεικός σε τέσσερις ομάδες, σκλήρυνε το παιχνίδι του και έχει τον χαρακτήρα που απαιτείται» απάντησε.