Skip to main content

Μουντιάλ 2022: Χωρίς Σουάρες και Καβάνι η Εθνική Ουρουγουάης

Χωρίς το βασικό επιθετικό δίδυμό της θα παίξει η Εθνική Ουρουγουάης στους επόμενους τρεις αγώνες της για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ανακαλεί την κλήση του Εντινσον Καβάνι, λόγω της ιδιαίτερης κατάστασης που επικρατεί στη Βρετανία με τα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εξαιτίας αυτών, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έπρεπε να μπει σε δεκαήμερη καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ουρουγουάη, η οποία περιλαμβάνεται στις χώρες της «κόκκινης λίστας» της βρετανικής κυβέρνησης.

Επίσης απών από τις αναμετρήσεις με το Περού, τη Βολιβία και τον Ισημερινό θα είναι και ο Λουίς Σουάρες, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας στο γόνατο από το χθεσινό (29/8) παιχνίδι της Ατλέτικο Μαδρίτης με τη Βιγιαρεάλ.

Οι «ροχιμπλάνκος» δεν έχουν ενημερώσει ακόμη για τη φύση και την έκταση του τραυματισμού, ωστόσο η ομοσπονδία της Ουρουγουάης ενημέρωσε ότι ο πολύπειρος σέντερ φορ δεν θα είναι διαθέσιμος για τα προσεχή παιχνίδια, επειδή θα πρέπει να ακολουθήσει πρόγραμμα θεραπειών για μία εβδομάδα, πριν επανέλθει σταδιακά στις προπονήσεις.

Στη θέση των Σουάρες και Καβάνι κλήθηκαν ο Αγκουστίν Άλβαρες Μαρτίνες της Πενιαρόλ και ο Φεντερίκο Μαρτίνες της Λίβερπουλ Μοντεβιδέο. Ακόμη, στην «τσελέστε» κλήθηκε και ο Μάρτιν Κάσερες, στη θέση του επίσης τραυματία Σεμπάστιαν Κόατες της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Κάσερες, ο οποίος είναι χωρίς ομάδα από την 1η Ιουλίου, όταν τελείωσε το συμβόλαιό του με τη Φιορεντίνα, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στον πρώτο αγώνα με το Περού, λόγω τιμωρίας.