Skip to main content

ΕΛ.ΑΣ: Πάνω από 2.000 αστυνομικοί και ελικόπτερα για την επίσκεψη Μακρόν

Πάνω από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός στο πλαίσιο των μέτρων ασφαλείας για την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου. Εν αναμονή της επίσκεψης του κ. Μακρόν, η ΕΛΑΣ είναι σε επιφυλακή και βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τις γαλλικές αρχές.

Σε «κλοιό ασφαλείας» θα τεθούν, εκτός των άλλων, η Γαλλική Πρεσβεία, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο Κολωνάκι, το οποίο πρόκειται να επισκεφθεί ο κ. Μακρόν στις 8 Σεπτεμβρίου, καθώς και επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων.

Υπενθυμίζεται, ότι τον περασμένο Νοέμβριο είχε σημειωθεί τρομοκρατική επίθεση με χειροβομβίδα στην Γαλλική Πρεσβεία, ενώ διαδοχικές εμπρηστικές επιθέσεις έγιναν τον Φεβρουάριο στο Γαλλικό Ινστιτούτο, που βρίσκεται πολύ κοντά στα Εξάρχεια.

Οι δρόμοι από όπου πρόκειται να περάσει ο Γάλλος πρόεδρος θα κλείνουν από αρκετή ώρα πριν, ενώ θα γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος όλων των σημείων διέλευσης της αυτοκινητοπομπής του από άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Τέλος εκατοντάδες αστυνομικοί με πολιτικά θα βρίσκονται σε όλα τα μέρη που πρόκειται να επισκεφθεί ο Γάλλος πρόεδρος, ενώ ταυτόχρονα ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας θα πετούν πάνω από τα σημεία όπου θα βρίσκεται ο κ. Μακρόν.

Πηγή: ΑΜΠΕ